Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ανεμογεννήτριες και βιομάζα στα μη συνδεδεμένα νησιά

Ανεμογεννήτριες και βιομάζα στα μη συνδεδεμένα νησιά

0
Διαφήμιση

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις προσφορές σύνδεσης για μικρές ανεμογεννήτριες και έργα βιομάζας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

 

Οι αιτήσεις θα γίνονται προς τον αρμόδιο για τη χορήγησή τους ΔΕΔΔΗΕ. Όσον αφορά στις μικρές ανεμογεννήτριες στα μεγαλύτερα νησιά και συμπλέγματα νησιών (Κρήτη, Θήρα, Κως, Μύκονος, Σύρος, Πάρος, Σάμος Χίος, Ρόδος, Λέσβος) ανώτατο όριο ανά αίτηση είναι τα 50 κιλοβάτ, ενώ μικρότερη είναι η ισχύς για τα υπόλοιπα.

Συνολικά, η χωρητικότητα των νησιωτικών δικτύων επιτρέπει την εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών ισχύος 3,5 Μεγαβάτ. Ποσοστό άνω του 50% αφορά στην Κρήτη όπου διατίθενται 1,814 MW και ακολουθούν Ρόδος με 464 Κιλοβάτ και Κως με 216 Κιλοβάτ.

Οι εγγυημένες τιμές πώλησης για τις μικρές ανεμογεννήτριες θα είναι μικρότερες από εκείνες που ισχύουν για τα μικρά φωτοβολταϊκά.

Σύμφωνα με τον N. 4203, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει έως δύο αιτήσεις για προσφορά σύνδεσης, ενώ δεν θα εγκρίνονται αιτήματα για μικρές ανεμογεννήτριες,  που απαιτούν, σε ευθεία απόσταση, την κατασκευή νέου δικτύου μέσης τάσης μήκους άνω των 1.000 μέτρων.

Οι διαδικασίες είναι αντίστοιχες για τα έργα βιομάζας, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών σύνδεσης την 8η Ιανουαρίου, μολονότι τα περιθώρια ισχύος είναι πολύ μεγαλύτερα: Κρήτη 15 μεγαβάτ, Ρόδος 4,2 μεγαβάτ, συμπλέγματα Πάρου 1,3 μεγαβάτ, Χίος 1 μεγαβάτ, Κως 3 μεγαβάτ, Λέσβος 1,2 μεγαβάτ και μικρότερη ισχύ στα υπόλοιπα νησιά.

 Πηγή: euro2day.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here