Αρχική Ειδήσεις 700 νέα δέντρα στα πεζοδρόμια της Αθήνας

700 νέα δέντρα στα πεζοδρόμια της Αθήνας

0
Διαφήμιση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης στα πεζοδρόμια της πόλης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία θα συνεχιστεί, είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων στις γειτονιές της πόλης και κυρίως στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Στην πρόσφατη εκστρατεία δενδροφύτευσης φυτεύτηκαν περίπου 700 δέντρα, μεγάλης ανάπτυξης, στα σημεία όπου είχαν διαπιστωθεί κενά και ελλείψεις, μεταξύ των οποίων και η οδός Κανάρη, στην οποία ολοκληρώθηκε η φύτευση 12 νερατζιών.

Η δράση αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας εθελοντικής δεντροφύτευσης σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες της πόλης, που διοργάνωσε με επιτυχία στην ανοιξιάτικη φυτευτική περίοδο ο δήμος Αθηναίων, κατά την οποία φυτεύτηκαν 1050 δένδρα.

Από τις αρχές του 2011 έχουν φυτευτεί στην Αθήνα περισσότερα από 6.800 δέντρα και 61.000 θάμνοι, τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, κ. Άγγελος Αντωνόπουλος.

Διαφήμιση