Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Στήριξη επιχειρηματικών ιδεών νέων επιστημόνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαζί στην Εκκίνηση!»

Στήριξη επιχειρηματικών ιδεών νέων επιστημόνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαζί στην Εκκίνηση!»

0
Διαφήμιση

Στρατηγική συνεργασία για τη στήριξη των επιχειρηματικών ιδεών των νέων επιστημόνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενθάρρυνσης νεανικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ  «Μαζί στην Εκκίνηση!», με σκοπό να μετασχηματισθούν σε βιώσιμες καινοτόμες επιχειρήσεις ικανές να ανταγωνισθούν στις διεθνείς αγορές και να σταθούν σε βάθος χρόνου, ανακοίνωσαν σήμερα ο ΣΕΒ και το IQbility του ομίλου QUEST.  Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στη στήριξη επιχειρηματικών ομάδων νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και οι οποίες έχουν αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν και ένα αρχικό επιχειρηματικό πλάνο.

 

Με δεδομένο ότι η εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας είναι μια επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία, που διέρχεται μέσα από διαδοχικά στάδια ωρίμανσης,  ο ΣΕΒ με την στρατηγική του πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση» υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες των νέων επιστημόνων στο αρχικό, κυρίως, στάδιο ωρίμανσής τους.  Το IQbility μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΒ έρχεται κοντά στις επιχειρηματικές ομάδες και τους προσφέρει ένα πρόγραμμα έξη έως εννέα  μηνών, μέσα στο οποίο συστήνονται εταιρίες, το αρχικό προϊόν και το επιχειρηματικό πλάνο εξελίσσονται, υλοποιούνται οι πρώτες προσπάθειες διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, ενώ προσφέρει  και χρηματοδότηση σε συνεργασία με το PJ Tech Catalyst Fund.

Ο κ. Χάρης Κυριαζής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε: «Με στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιστημόνων, του πολυτιμότερου ανθρώπινου κεφαλαίου που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, ο ΣΕΒ σχεδίασε και υλοποιεί τη δυναμική πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση!».  Με τη στρατηγική σύμπραξη με το IQbility διασφαλίζουμε στους νέους επιστήμονες το επόμενο, πολύτιμο βήμα ωρίμανσης της ιδέας τους που οδηγεί στη βιώσιμη επιχειρηματική τους ανάπτυξη και προοπτική».
   
Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του ομίλου Quest δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το πρόγραμμα IQbility με στόχο να συνδράμουμε  με σύγχρονο και υπεύθυνο τρόπο στην ωρίμανση επιλεγμένων, νεοσύστατων επιχειρήσεων στο χώρο της τεχνολογίας της πληροφορικής. Η συνεργασία με τον ΣΕΒ  ενισχύει τη δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και άμεσης διασύνδεσης της με επιχειρήσεις και φορείς της αγοράς».

IQbility
Το IQbility είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Quest, που έχει ως στόχο να ανακαλύψει και να προωθήσει τα ελληνικά start up στο χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας τους όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν δυναμικά. Το IQbility γεφυρώνει το νέο επιχειρηματικό ταλέντο με την πολυετή εμπειρία ενός δυναμικού ομίλου στον χώρο της τεχνολογίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here