Αρχική Ειδήσεις Ο «πράσινος» Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευλογεί τα παιδιά του...

Ο «πράσινος» Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευλογεί τα παιδιά του Ελληνικού Κολλέγιου Θεσσαλονίκης.

0
patriarxis elia
Διαφήμιση

Ήταν ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου την περασμένη εβδομάδα. στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο και τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γεννάδιο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, τίμησαν με την παρουσία τους την επί 57 συναπτά έτη προσφορά  του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Ήταν η αφορμή για να βρεθεί ο σεβαστός Πατέρας, περιστοιχισμένος από πλήθος άδολων ψυχών και να βιώσει την αγάπη και η χαρά των μαθητών του  Ελληνικού Κολλεγίου, σε βαθμό, που συγκίνησε όλη την πατριαρχική συνοδεία.

Οι μαθητές τον  υποδέχτηκαν με σημαίες και λουλούδια ενώ του απηύθυναν ομιλίες  για τον πλούτο του Χριστιανισμού, διανθισμένες με  αποσπάσματα από τον Καβάφη που αποτυπώνουν  με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα και την εσωτερική δύναμη του Χριστιανού.

Ο Πατριάρχης εμφανώς συγκινημένος από τα νιάτα της πατρίδας μας δεν εκφώνησε τον προγραμματισμένο του  λόγο, αλλά μίλησε από καρδιάς, γεγονός το οποίο εντυπωσίασε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος, επεσήμανε στους μαθητές, ότι ο Πατριάρχης σπανίως μιλάει εκτός κειμένου.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος προτίμησε να  καταθέσει  την καθιερωμένη του ομιλία στη διευθύντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Φουντά , ως   παρακαταθήκη στους μαθητές, που θα την μελετήσουν και να απολαύσει τις προσφωνήσεις της κας Έμυς Φουντά εκ μέρους της Διεύθυνσης του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και των  αριστούχων  μαθητών  Κωνσταντίνου Σφαιρόπουλου και Χριστίνας Αρβανίτη.

Συνεχάρη δε ιδιαιτέρως το εκπαιδευτικό προσωπικό  για  την εξαιρετική παρουσία της συμφωνικής ορχήστρας, της βυζαντινής χορωδίας και της θεατρικής ομάδας του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Επίσης αναφέρθηκε  στους ιδιαίτερους  δεσμούς αγάπης και συνεργασίας που καλλιεργεί η Διεύθυνση του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Χαρακτήρισε το σχολείο «πρότυπο» και «παράδειγμα για όλα τα άλλα» που δείχνει τη δύναμη και το σφρίγος του Ελληνισμού

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο αποκαλούμενος και «Πράσινος Πατριάρχης» από τον αντιπρόεδρο των Η.Π.Α Αλ Γκόρ, φύτεψε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια ελιά, σύμβολο ειρηνικής συμβίωσης και ζωής ανά τους αιώνες, ούτως ώστε να ριζώσει η οικολογική συνείδηση στον τόπο μας.

Η γιορτή έκλεισε αφήνοντας  στις καρδιές των μαθητών και όλων των φορέων του Ελληνικού Κολλεγίου τα λόγια και τους  επαίνους  του Πατριάρχη , που είναι βέβαιο ότι θα  φυλάσσονται  για πολύ καιρό στη μνήμη τους .

patriarxis  paidia 1

patriarxis  daskaloi

patriarxis koritsia

patriarxis banda

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο30 Χρόνια Αρχέλων-Κρατήστε την ημερομηνία
Επόμενο άρθροΘαλάσσια Θερμική Ενέργεια : Λύση για ξενοδοχειακές μονάδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ