Αρχική Καταστροφές Νέα διαρροή ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

Νέα διαρροή ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

0
Διαφήμιση

Νέα διαρροή ραδιενεργού νερού σημειώθηκε στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αργά την Τετάρτη. Σύμφωνα με την εταιρεία Tepco, που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, οι εργάτες έκαναν λάθος υπολογισμούς όσον αφορά στη χωρητικότητα μιας δεξαμενής αποθήκευσης νερού. Το αποτέλεσμα; Περίπου 430 λίτρα ραδιενεργού νερού διέρρευσαν από τη δεξαμενή και χύθηκαν, πιθανόν, στον Ειρηνικό ωκεανό.

Μετά το φονικό τσουνάμι και το σεισμό του 2011, από τα οποία επλήγη και το πυρηνικό εργοστάσιο, οι διαρροή ραδιενεργών υδάτων αποτελεί συχνό φαινόμενο. Τον Αύγουστο του 2013, η Tepco ανακάλυψε μια ακόμα διαρροή μεγέθους περίπου 300 τόνων σε διαφορετικό σημείο του εργοστασίου.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σήμερα είχαμε μια ακόμα διαρροή στις δεξαμενές μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tepco, Μασαγιούκι Όνο, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε. «Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ότι έπρεπε να γεμίσουμε τις δεξαμενές μέχρι το χείλος τους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από τη μεγάλη συσσώρευση νερού (λόγω τυφώνων)», συνέχισε.

Με αφορμή τις διαδοχικές αποτυχίες διαχείρισης του εργοστασίου, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Tepco δεν είναι επαρκείς και ότι η κυβέρνηση θα λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους από πάγο γύρω από το εργοστάσιο για την αντιμετώπιση των διαρροών.

ΠΗΓΗ: bbc.co.uk

Διαφήμιση