Αρχική Ειδήσεις Ένας… καφές κόντρα στην κατάθλιψη της κρίσης!

Ένας… καφές κόντρα στην κατάθλιψη της κρίσης!

0
Διαφήμιση

«Ένας καφές σε περιμένει» πλέον και στα καφέ του δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για  μια δράση του κινήματος που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου ως μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει έξω, ακόμη και… έναν καφέ!  

 

Είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη καφενείου ή καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον πολίτη που δεν έχει ούτε ένα- δύο ευρώ για έναν καφέ και μένει κλεισμένος και απομονωμένος στο σπίτι του.

Όσοι κάτοικοι και μη του λεκανοπεδίου θέλουν να συμμετάσχουν στην δράση μπορούν να πληρώσουν ένα ευρώ  στα καφέ του δήμου Αθηναίων:  στον λόφο Λαμπράκη και στην πλατεία Χελντράιχ στον Νέο Κόσμο, καθώς και στον λόφο Σκουζέ, στον Κολωνό.

Με τον τρόπο αυτό η Αθήνα εντάσσεται  στο δίκτυο των τουλάχιστον 34 πόλεων  σε όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «ένας καφές σε περιμένει» του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

«Με αυτή την πρωτοβουλία κινητοποιείται η γειτονιά. Ο κόσμος που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω της ανέχειας, μπορεί να βγει από την κατάσταση της θλίψης και της κατάθλιψης. Μπορεί να πάει σε ένα καφέ, να πει μια καλημέρα στο γείτονά του και να πιει έναν καφέ που θα έχει πληρώσει γι’ αυτόν κάποιος συνάνθρωπός του. Η φτώχια δεν είναι στίγμα», τονίζει  ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο κ. Αλεφάντης χαρακτηρίζει σημαντική την ένταξη των καφέ του δήμου Αθηναίων στην πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζοντας  ότι το δίκτυο συνεχώς μεγαλώνει.

Υπάρχουν μάλιστα χώροι, όπως αναφέρει, σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπου σερβίρουν τον καφέ στον άνθρωπο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα μαζί με ένα κομμάτι κέικ ή γλυκό του κουταλιού που έχει φτιάξει κάποια γειτόνισσα. «Το “ένας καφές σε περιμένει” είναι τόσο απλή και διακριτική κίνηση. Δείχνει ότι υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη στον κόσμο», τονίζει.

Παράλληλα, μέσα από αυτήν τη διαδικασία στόχος είναι να ενισχυθούν και κάποιες μικρές επιχειρήσεις, όχι μόνο του κέντρου της Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Η ιστορία του «καφέ που περιμένει» ξεκίνησε στα εργατικά καφέ της Νάπολης, στη Νότια Ιταλία, πριν από περίπου εκατό χρόνια και έγινε γνωστή με το όνομα «caffé sospeso». Μεταπολεμικά, η παράδοση του «καφέ σε αναμονή» αποδυναμώθηκε, για να ξαναεμφανιστεί στη Νάπολη πριν από δέκα χρόνια.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν , ο πρόεδρος της τοπικής και πρώην ομάδας του, Μαραντόνα  πλήρωνε  δέκα «καφέδες σε αναμονή» μετά από κάθε νίκη της ομάδας του. Βουλγαρία, Αυστραλία, Ρωσία είναι οι χώρες που ακολούθησαν. Τους τελευταίους μήνες η πρωτοβουλία εξαπλώνεται με πολύ γοργό ρυθμό σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιτέλους οι πρώτες βάσιμες ελπίδες για την αντιμετώπιση της φαλάκρας
Επόμενο άρθροΗράκλειο Κρήτης: στις έξυπνες πόλεις του κόσμου για τρίτη φορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ