Αρχική Καινοτομία Ηράκλειο Κρήτης: στις έξυπνες πόλεις του κόσμου για τρίτη φορά

Ηράκλειο Κρήτης: στις έξυπνες πόλεις του κόσμου για τρίτη φορά

0
Διαφήμιση

Στη λίστα των 21 «πιο έξυπνων πόλεων» του κόσμου κατατάσσεται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ηράκλειο. Η πόλη του Ηρακλείου είχε ενταχθεί στην εν λόγω λίστα για το 2012 και το 2013, ενώ χθες ανακοινώθηκε η ένταξή της και για το έτος 2014, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον δήμο.

Η λίστα των«πιο έξυπνων πόλεων» συντάσσεται από το Intelligent Community Forum (ICF), μία δεξαμενή σκέψης, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Φέτος, το Ηράκλειο είναι η μοναδική πόλη σε όλη την Ευρώπη που κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε: «Με βάση αυτές τις διεθνείς αξιολογήσεις, το Ηράκλειο οικοδομεί μία ισχυρή ανταγωνιστική ταυτότητα, με στρατηγική επιλογή ανάπτυξης τον τομέα “των έξυπνων πόλεων”. Πρωτοπορούμε στον τομέα των νέων τεχνολογιών και γι’ αυτό έχουμε τη διεθνή αναγνώριση. Είναι στρατηγική επιλογή ανάπτυξης της πόλης και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών» κατέληξε ο δήμαρχος.

Οι δείκτες αξιολόγησης για την «έξυπνη πόλη» είναι η ευρυζωνική συνδεσιμότητα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εργασίας, η καινοτομία, η χρήση από τους πολίτες των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή τους ζωή και οι ενέργειες προβολής της πόλης έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

Εκτός από αυτούς τους δείκτες, φέτος, το ICF -όπως τονίζει ο δήμος- επέλεξε ως βασικό θέμα αξιολόγησης την επίδραση του πολιτισμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης του Ηρακλείου, την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή, το πώς επηρεάζει ο πολιτισμός τον τρόπο ζωής των πολιτών και πώς ενισχύει τις «έξυπνες» πρωτοβουλίες μέσα στη πόλη.
 

 

Πηγή : Α.Π.Ε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here