Αρχική Ειδήσεις EuroBirdwatch: η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών

EuroBirdwatch: η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών

0
Διαφήμιση

Τα εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που αυτή την περίοδο ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αφρική για να διαχειμάσουν, βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης παρατήρησης πουλιών που οργανώνεται το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου σε όλη την Ευρώπη, ενώ στη Ελλάδα συμμετέχουν περισσότερες από 30 περιοχές.

 

Στη χώρα μας τις εκδηλώσεις συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Σημειώνεται ότι, τα μεταναστευτικά πουλιά διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους κατά μήκος της διαδρομής τους προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προσκαλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσής τους στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013.

Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών. Η φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Πέρυσι, συμμετείχαν περισσότεροι από70.000άνθρωποι από 34 χώρες, οι οποίοι παρατήρησαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια πουλιά μόνο μέσα στοπρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου! Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

 

 

Για τις εκδηλώσεις ανά περιοχή πατήστε εδώ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here