Αρχική Ειδήσεις Lonely Planet: ο κόσμος μέσα από τις φωτογραφίες του- τα ωραιότερα στιγμιότυπα

Lonely Planet: ο κόσμος μέσα από τις φωτογραφίες του- τα ωραιότερα στιγμιότυπα

0
Διαφήμιση

Από ένα αστικό τοπίο στο Μανχάταν σε μια αεροφωτογραφία από το Εθνικό Πάρκο της Κροατίας, οι εκπληκτικές εικόνες που ακολουθούν αποτελούν απόδειξη και γιορτή της ποικιλίας και της ζωντάνιας του πλανήτη μας.

  

Οι Δολομίτες στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας. Εκατομμύρια χρόνια πριν οι κορυφές και το ανάγλυφο των Δολομιτών βρισκόταν στο βυθό…Τώρα είναι μεταξύ των πλέον χαρακτηριστικών ορεινών τοπίων του κόσμου.

 

Lonely-Planet-2

Το MonumentValley βρίσκεται στο Πάρκο Tribal, στην Αριζόνα. Οι πυργίσκοι από ψαμμίτη (αμμώδης πέτρα) στο Monument Valley, αποτελούν μέρος του οροπεδίου του Κολοράντο. Οφείλουν την δημιουργία τους στα εκατομμύρια χρόνια της διάβρωσης, και το κόκκινο χρώμα τους στην οξείδωση του σιδήρου.

 

Lonely-Planet-3

Μανχάταν, Νέα Υόρκη. Το 1910 κατοικούσαν σχεδόν 40.000 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Εκατό χρόνια μετά, η πυκνότητα του πληθυσμού Μανχάταν είναι χαμηλότερη, ωστόσο η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα είναι στα 800.000 δολάρια, το κόστος της ιδιοκτησίας έχει σαφώς αυξηθεί.

 

Lonely-Planet-4

Η κοιλάδα Lyth βρίσκεται στην Cumbria, στην Αγγλία. Πρόκειται για μια «παρθένα» κοιλάδα κρυμμένη σε μια γωνιά της Cumbria, όπου τα δέντρα είναι φορτωμένα με φρούτα και οι λόφοι έχουν το πιο υπέροχο πράσινο.

 

Lonely-Planet-5

BryceCanyonNationalParkστη Γιούτα των ΗΠΑ. Η Wall StreetTrail της Bryce Canyon έχει τους δικούς της ουρανοξύστες, τα πεύκα ponderosa. Τα κενά στο βράχο σχηματίζονται από το νερό που παγώνει και διαστέλλεται δημιουργώντας ρωγμές βάθους ακόμα και 60 μέτρων.

 

Lonely-Planet-6

East Cape, Νότια Αφρική. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσης της σαρδέλας, εκατομμύρια ψάρια κινούνται κατά μήκος της ακτής της Νότιας Αφρικής, δημιουργώντας μια διατροφική μανία κατά μήκος των ακτών. Η μετακίνηση γίνεται από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, και σ’ αυτή τη φωτογραφία διακρίνονται κορμοράνοι να κυνηγούν μαζί με δελφίνια.

 

Lonely-Planet-7

Το Βόρειο Σέλας στην Κιρούνα της Σουηδίας. Όταν φορτισμένα σωματίδια, τα οποία απορρέουν από τον ήλιο και κινούνται με 1,4 εκατ. χλμ / ώρα, χτυπούν το μαγνητικό πεδίο της Γης στους πόλους του πλανήτη, δημιουργούν «φωτεινές κουρτίνες». Οι ηλιακές καταιγίδες ενισχύουν το αποτέλεσμα.

 

Lonely-Planet-8

Λίμνες Plitvice, Εθνικό Πάρκο, Κροατία.  Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αποτελείται από αλληλένδετες και κλιμακωτές λίμνες, σπηλιές και δάση. Τα χρώματα στων υδάτων στις λίμνες ξεκινούν από τιρκουάζ έως πράσινο, μπλε ακόμα και γκρι.

 

Lonely-Planet-9

Κολιμπρί στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Εδώ τρέφεται με νέκταρ στο Huntington Beach. Είναι μόλις 8εκ. στο μήκος, αλλά τα υπερκινητικά αυτά πουλιά μεταναστεύουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική. 

 

Lonely-Planet-10

Φεστιβάλ φαναριών στο Chiang Mai, στη Ταϊλάνδη. Οργανώνεται κάθε χρόνο στην πανσέληνο του Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες κοιτούν τα φανάρια που ξεκινούν το ταξίδι τους στον νυχτερινό ουρανό.

 

Από το βιβλίο Beautiful World του Lonely Planet

 

Διαφήμιση