Αρχική Ειδήσεις Αστική κινητικότητα: 4εκ. ευρώ για έρευνα από την Ε.Ε.

Αστική κινητικότητα: 4εκ. ευρώ για έρευνα από την Ε.Ε.

0
Διαφήμιση

Συμφωνία επιχορήγησης ύψους 4 εκατ. ευρώ με κοινοπραξία 14 ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, ενώσεων και εταιρειών παροχής συμβουλών — συμπεριλαμβανομένων 10 μικρομεσαίων επιχειρήσεων — για ένα τριετές σχέδιο γνωστό ως «Civitas Capital», υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Στόχοι του σχεδίου «Civitas Capital» είναι:

-η συγκέντρωση γνώσεων μέσω της δημιουργίας ομάδων που θα απασχοληθούν με συγκεκριμένα θέματα και οι οποίες θα συντάξουν οδηγούς βέλτιστων πρακτικών.

 

-η έκδοση συστάσεων για τις μελλοντικές προτεραιότητες Ε&Α που η Επιτροπή θα ενσωματώσει στο ερευνητικό της πρόγραμμα για το διάστημα 2014-2020.

 

-η διοργάνωση δράσεων επιμόρφωσης, καθώς και προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και ανταλλαγών εργαζομένων στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Περίπου 500 άτομα προβλέπεται να συμμετάσχουν σε δράσεις επιμόρφωσης ή να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση.

 

-η διαχείριση ενός κονδυλίου ύψους 500.000 ευρώ περίπου για τη στήριξη της εφαρμογής μέτρων σε άλλες πόλεις, έτσι ώστε περισσότερες πόλεις να μπορούν να υλοποιήσουν με επιτυχία μέτρα αστικής κινητικότητας.

 

-η δημιουργία πέντε επιπλέον εθνικών και περιφερειακών δικτύωνκαι η συνέχιση της διαχείρισης των πέντε δικτύων που ήδη υπάρχουν — τα εν λόγω δίκτυα προωθούν τη διάδοση της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών εντός κάθε γλωσσικής ή γεωγραφικής ομάδας και

 

-η ανάπτυξη ενός κέντρου γνώσεων στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω του ιστότοπου του CIVITAS. Πρόκειται για μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης όπου όλο το υλικό που παράγεται για ή από το CIVITAS θα είναι διαθέσιμο σε όλους, για σκοπούς μάθησης ή επανεφαρμογής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓνωρίστε τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας μέσω των δωρεάν ξεναγήσεων
Επόμενο άρθροΣειρά προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ