Αρχική Ειδήσεις Αυθαίρετα: κοντά στα 3εκ. ευρώ οι εισπράξεις από το πρόστιμο

Αυθαίρετα: κοντά στα 3εκ. ευρώ οι εισπράξεις από το πρόστιμο

0
Διαφήμιση

Συνολικά τα 2,99εκ. ευρώ φτάνουν το ύψος των προστίμων που έχουν εισπραχθεί από την οριστική υπαγωγή 2.008 ακινήτων στις νέες ρυθμίσεις για την αυθαίρετη δόμηση. Το σύνολο των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 29.513.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, σε επεξεργασία βρίσκονται 21.563 δηλώσεις αυθαιρέτων, από τις οποίες προκύπτουν πρόστιμα συνολικού ύψους121,95 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, αρχική υποβολή έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες 3.794 ακινήτων από τις οποίες αναμένονται πρόστιμα 13,5 εκατ., ενώ σε διαδικασία προσωρινής υπαγωγής στη ρύθμιση βρίσκονται 2.148 δηλώσεις.      

Όπως δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, «Ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουνμέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, όσο νωρίτερα ενταχθούν οι πολίτες στις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουν, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα οκτώμισι χρόνια για την αποπληρωμή του προστίμου».

Διαφήμιση