Αρχική Ειδήσεις Το ψάρι και οι ξηροί καρποί δε βοηθούν τελικά τον εγκέφαλο

Το ψάρι και οι ξηροί καρποί δε βοηθούν τελικά τον εγκέφαλο

0
Διαφήμιση

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στο online τεύχος του περιοδικού Neurology, ανατρέπει τα δεδομένα που ήθελαν τα ω-3 λιπαρά οξέα να ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα ω-3 λιπαρά βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια.

Ο Eric Ammann, συγγραφέας της μελέτης του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, δήλωσε ότι «η μελέτη μάς έδειξε ότι τα οξέα λιπαρά δεν προστατεύουν τον εγκέφαλο γυναικών που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Ωστόσο, δε συνιστούμε ριζικές αλλαγές στο διατροφικό πρόγραμμα καθώς τα οξέα λιπαρά βοηθούν στην καρδιακή λειτουργία, στη μείωση κινδύνου της νόσου Alzheimer και του διαβήτη καθώς και στην αντιμετώπιση της μεταγεννητικής κατάθλιψης».

Στη μελέτη, συμμετείχαν 2.157 γυναίκες ηλικίας 65 έως 80 ετών. Οι συμμετέχουσες λάμβαναν μέρος σε ετήσια τεστ σκέψης και μνήμης για περίπου 6 χρόνια. Πριν την κάθε εξέταση, οι μελετητές ήλεγχαν τα επίπεδα ω-3 λιπαρών που περιέχονταν στο αίμα κάθε γυναίκας.

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν καμία διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των γυναικών με υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών και σε εκείνων με χαμηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών.

ΠΗΓΗ: esciencenews.com

Διαφήμιση