Αρχική Ειδήσεις Συμμαχία για το νερό

Συμμαχία για το νερό

0
Διαφήμιση

Το επιστέγασμα μιας εξάμηνης προσπάθειας καταγραφής των υφιστάμενων προβλημάτων, αλλά και ανταλλαγής εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς εμπειρογνώμονες, με αντικείμενο τη βιώσιμη αστική χρήση του νερού, παρουσιάζεται  υπό  τη μορφή χρηστικού οδηγού σε ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και στο ευρύ κοινό, επιχειρώντας να εισφέρει καινοτόμες και ουσιαστικές  προτάσεις στο πεδίο της υδατικής διαχείρισης σε επίπεδο πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το Δίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ και το Ίδρυμα ΧΑΙΝΡΙΧ ΜΠΕΛ Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση/συνέντευξη τύπου με αφορμή την παρουσίαση του 

ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ 

την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.30π.μ. στην αίθουσα Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
(ΚΕΔΕ, Ακαδημίας 65 & Γενναδίου, 3ος όροφος),

ο οποίος συντάχθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ και απευθύνεται σε Οργανισμούς Ύδρευσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι των τριών φορέων που απαρτίζουν την πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας κ.ά. Η παρουσίαση του Οδηγού καλών πρακτικών, ο οποίος περιέχει αναλυτικές προτάσεις και κατευθύνσεις σε επικοινωνιακό, τεχνικό και διοικητικό/πολιτικό επίπεδο για την αειφορία του αστικού νερού, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στις χρόνιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υδατικοί πόροι σε επίπεδο δήμων, αλλά και στα αναγκαία βήματα, που πρέπει και μπορεί να γίνουν για την αντιμετώπισή τους.

Ο Οδηγός καλών πρακτικών για τη βιώσιμη διαχείριση αστικού νερού θα διοχετευτεί προς τους Οργανισμούς Ύδρευσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο μεθοδολογίας, που θα τους προσφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και εργαλεία και ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει το ρόλο τους στην προσπάθεια βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, του Δικτύου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ και του Ιδρύματος ΧΑΙΝΡΙΧ ΜΠΕΛ Ελλάδος, η οποία αποτελεί απότοκο των συμπερασμάτων της έρευνας Απο-Τιμώντας το Νερό, που διεξήγαγε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το 2012 με άξονα την ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης- εκπαίδευσης- ευαισθητοποίησης των πολιτών και των δήμων, τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης των διαθέσιμων υδατικών πόρων όσο και γενικότερα σε επίπεδο βιώσιμης διαχείρισης του αστικού νερού. Στη διάρκεια υλοποίησης της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκαν σειρά ενημερωτικών συναντήσεων – ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνώμων σε θέματα πολιτικής και τεχνογνωσίας διαχείρισης υδατικών πόρων σε ό,τι αφορά τις πηγές, τους τρόπους επεξεργασίας και την κατανάλωση, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Ο Οδηγός καλών πρακτικών για τη βιώσιμη διαχείριση αστικού νερού προς τους Οργανισμούς Ύδρευσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αποτύπωση δηλαδή σε ένα εύχρηστο εγχειρίδιο του γνωστικού προϊόντος της διαδικασίας που προηγήθηκε, ήταν από τους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας, προκειμένου να εισφέρει ουσιαστικά και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα. Ο εν λόγω Οδηγός χωρίζεται σε 4 βασικές ενότητες, οι οποίες αναφέρονται σε α) μεθοδολογίες επικοινωνιακής προσέγγισης των χρηστών, β)τεχνικές διαχείρισης, γ)χρηματοδοτικά εργαλεία και δ) πολιτικές διαχείρισης, πάντα με άξονα το αστικό νερό.

ΔΤ medsos.gr 

Διαφήμιση