Αρχική Καταστροφές Μεξικό: η επόμενη μέρα

Μεξικό: η επόμενη μέρα

0
Διαφήμιση

Η τροπική καταιγίδα Μανουέλ, που έπληττε το Μεξικό από την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να κοπάζει. Ωστόσο, πίσω της άφησε πάνω από 60 αγνοούμενους ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ, οι νεκροί άγγιξαν τους 123.

Χθες βρέθηκε στο Ακαπούλκο όπου και έδωσε μια συνέντευξη τύπου σχετικά με τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα που ξέσπασαν στη χώρα. Το τουριστικό θέρετρο παρέμεινε αποκομμένο από το υπόλοιπο Μεξικό για 5 ολόκληρες μέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι 59.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να καταφύγουν στην άλλη άκρη της χώρας και να σωθούν από τις πλημμύρες.

Οι απώλειες δε σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Μεξικό, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων χάθηκαν 613.000 εκτάρια καλλιεργειών. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού καλλιεργήσιμου εδάφους.

Το Κογκρέσο του Μεξικό έχει κληθεί να αναθεωρήσει το ποσό των 93,9 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσό έκτακτης ανάγκης για τη χώρα μιας και δεν μπορεί να καλύψει τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν προκληθεί. Η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα μια προκαταρκτική έκθεση των κατεστραμμένων υποδομών.

Οι πλημμύρες αλλά και η συνεχής κατάπτωση λάσπης αφάνισαν σπίτια και ρήμαξαν λεωφόρους και γέφυρες σε 26 από τις 31 πολιτείες του Μεξικό.

Διαφήμιση