Αρχική Ειδήσεις Ποια θεωρούν οι άντρες τα πιο αισθησιακά σημεία στο σώμα μιας γυναίκας

Ποια θεωρούν οι άντρες τα πιο αισθησιακά σημεία στο σώμα μιας γυναίκας

0
Διαφήμιση

Τα χέρια και το πίσω μέρος των ποδιών είναι από τα σημεία που οι άντρες βρίσκουν αισθησιακά σε μια γυναίκα, ενώ στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκονται οι πατούσες.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Bangor και του Πανεπιστημίου του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ αξιολογεί 41 σημεία του ανθρώπινου σώματος αναφορικά με την ερωτική διέγερση που προκαλούν, ενώ σε αυτή συμμετείχαν 800 εθελοντές από τη Βρετανία και τη Νότιο Αφρική.

Όπως προέκυψε, εκτός από τις πατούσες στα λιγότερο ελκυστικά μέρη του σώματος συγκαταλέγονται και τα γόνατα, ενώ οι άνδρες βρίσκουν αισθησιακό το πίσω μέρος των ποδιών και τα χέρια, σημεία που δεν δείχνουν να συγκινούν τις γυναίκες.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι οι άνδρες έχουν τον ίδιο αριθμό ερωτογενών ζωνών με τις γυναίκες και όχι μόνο μια, τα γεννητικά όργανα, όπως επικρατούσε μέχρι σήμερα.

«Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν ότι το σώμα της γυναίκας είναι γεμάτο ερωτογενείς ζώνες και ότι οι άνδρες έχουν μόνο μια, την προφανή», δήλωσε ο Δρ. Oliver Turnbull από το πανεπιστήμιο του Μπανγκόρ.

«Αυτό ωστόσο δεν ισχύει. Έχουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό ερωτογενών ζωνών με ένα πολύ μικρό προβάδισμα στις γυναίκες», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Στα πιο αισθησιακά μέρη του σώματος και για τα δυο φύλλα συγκαταλέγονται τα γεννητικά όργανα, τα χείλια, τα αυτιά, το εσωτερικό των μηρών και οι ώμοι.

«Ανακαλύψαμε από τη μελέτη ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ερωτογενείς ζώνες, τουλάχιστον σε δυο ηπείρους. Είτε πρόκειται για μια ώριμη γυναίκα σε ένα γραφείο στο Λονδίνο είτε πρόκειται για έναν ομοφυλόφιλο άνδρα σε χωριό της Αφρικής», τόνισε ο Δρ. Turnbull.

Βάσει των ευρημάτων οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ερωτική διέγερση μπορεί τελικά να συνδέεται με κάποιο άλλο τμήμα του εγκεφάλου και όχι αυτό που νομίζαμε μέχρι σήμερα και σχετίζεται με την αίσθηση της αφής.

Ωστόσο αυτή παραμένει μια απλή υπόθεση και για να επιβεβαιωθεί χρειάζεται περαιτέρω μελέτη.

Πηγή:  http://www.theguardian.com

Διαφήμιση