Αρχική Ειδήσεις Νοσοκομεία, κλινικές και θεραπευτήρια απαλλάσσονται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Νοσοκομεία, κλινικές και θεραπευτήρια απαλλάσσονται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

0
Διαφήμιση

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού πλέον λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης χωρίς κάποια πρόσθετη διαδικασία, εκατοντάδες νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια με αριθμό κλινών από 50 έως και 300.

 

Την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπέγραψε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και αφορά μια σειρά εγκαταστάσεων νοσοκομειακής περίθαλψης, που χαρακτηρίζονται από τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και υπόκεινται σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό, συντομεύεται ο συνολικά απαιτούμενος χρόνος για την αδειοδότηση των συγκεκριμένων έργων και μειώνεται σημαντικά το κόστος αδειοδότησης.  

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε :

«Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ και σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε εντατικά για τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου. Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην Ελλάδα ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συστηματική διεξαγωγή και εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων, με παράλληλη ενδυνάμωση των απαιτούμενων μηχανισμών, θα διασφαλίσει την αναβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, με μειωμένο κόστος.»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here