Αρχική Ειδήσεις Για να μην αισθάνονται σαν… γλάστρες!!!

Για να μην αισθάνονται σαν… γλάστρες!!!

0
Διαφήμιση

Το Φθινόπωρο είναι σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη εποχή για να ανανεώσουμε τα φυτά μας και να περιποιηθούμε το μπαλκόνι μας. Και επειδή τα λουλούδια έχουν ξεχωριστή θέση στην τσιμεντούπολη αλλά και στη ζωή μας, η πρότασή μας είναι να φυτέψετε τα λουλούδια σας σε δικές σας χειροποίητες γλάστρες.

Της Βίκυς Ανδρή

 

ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΝΥΧΙΩΝ: Γεμίστε ένα κουβά μέχρι τη μέση με νερό και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό έξω, έτσι ώστε να έχουν καλό αερισμό. Βήμα 2: Γενναιόδωρα ρίχνουμε βερνίκια νυχιών. Αφήστε τα να απλώνονται πάνω από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπρείτε να βοηθήσετε να κινηθεί με οδοντογλυφίδα ή ακόμα και απλά κουνώντας τον κάδο λίγο. Βήμα 3: Βυθίζουμε το δοχείο στο νερό.

Πιάνοντάς το από την άκρη το βυθίζουμε σιγά-σιγά περιστρέφοντάς το, ώστε να βάφονται όλες οι πλευρές του.
Αν δεν έχει βαφτεί καλά… ξαναβουτήχτε το!

Image7 Image6 Image6

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Κλείνετε με μια αυτοκόλλητη ταινία την τρύπα στη βάση της γλάστρας και ξεκινάτε να ρίχνετε διάφορα χρώματα –μικρή ποσότητα– από πάνω προς τα κάτω… Όπως στάζει η μπογιά δημιουργεί διάφορα στρώματα –layers– που είναι εντυπωσιακά!

Image18 Image17 Image19Image8

VINTAGE ΓΛΑΣΤΡΕΣ: για τους ρομαντικούς. Θα χρειαστείτε κόλλα, δαντέλα και γλάστρες –μικρές ή μεγάλες.
Περάστε ένα στρώμα κόλλας και… ντύστε τις με υπέροχες δαντέλες!

Image24 Image20 Image21 Image22 Image23

ΣΤΕΝΣΙΛ σε ΓΛΑΣΤΡΑ: Χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία για να καλλύψετε τη γλάστρα δώστε σχήμα στο σημείο που θέλετε να βάψετε. Προαιρετικά κόψτε μια πεταλούδα με το ειδικό μηχάνημα που κυκλοφορεί σε διάφορα σχήμα στο εμπόριο και βάψτε την με διαφορετικό χρώμα για να κάνει αντίθεση.

Image16 Image13 Image15 Image14 Image11 Image12

ΨΗΦΙΔΩΤΟ στη ΓΛΑΣΤΡΑ: Μην κλαίτε που σας έσπασε η αγαπημένη σας πορσελάνη. Ανακυκλώστε τη δημιουργικά. Βάλτε κόλλα περιμετρικά σε μια γλάστρα και κολλήστε ένα-ένα τα κομμάτια. Αφήστε να στεγνώσει ένα 24ωρο. Περάστε το με σκόνη για αρμούς ψηφιδωτού – αρμόστοκο. Αναμείξτε με νερό τη σκόνη σε αναλογία δύο προς ένα. Γεμίστε τα κενά, περνώντας τα με μια σπάτουλα. Αφού στεγνώσει περάστε το με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να φύγουν τα υπολείμματα.

Image27 Image25 Image28 Image26

 

 

Πηγή: TV24

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here