Αρχική Ειδήσεις ΕΥΔΑΠ: φθηνότερο νερό για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

ΕΥΔΑΠ: φθηνότερο νερό για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

0
Διαφήμιση

Εκπτώσεις από 10 έως 60% στα τιμολόγια του νερού προσφέρει σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες η ΕΥΔΑΠ, λόγω τις οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα οι εκπτώσεις αφορούν τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά και υπερήλικους άνω των 75 ετών, με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:
– Έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) και 6μελείς οικογένειες (δύο γονείς και τέσσερα παιδιά ή ένας γονέας και πέντε παιδιά).
– Έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες.
– Έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 9μελείς ως 13μελείς οικογένειες.

Στους δικαιούχους αυτής της ομάδας η έκπτωση θα χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε κάποιο από τα κέντρα της ΕΥΔΑΠ.

Σε ότι αφορά την ομάδα των ηλικιωμένων, δικαιούχοι είναι άτομα άνω των 75 ετών που δεν φιλοξενούνται, έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ.

Για να χορηγηθεί η έκπτωση 30% θα πρέπει οι δικαιούχοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) να υποβάλουν αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ) και πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Το νέο κοινωνικό πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Athens Bike Festival με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE
Επόμενο άρθροΥΠΕΚΑ: ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ