Αρχική Ειδήσεις Επαναστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος- ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος- ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

0
Διαφήμιση

Έχει το μέγεθος του νυχιού και πρόκειται ουσιαστικά για ένα εμφύτευμα που καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα. Οι αμερικανοί επιστήμονες, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η δοκιμή του σε ανθρώπους, μετά από τα επιτυχημένα αποτελέσματα που είχαν οι δοκιμές σε ποντίκια.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το εμφύτευμα θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του μελανώματος, της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος.

Το νέο εμβόλιο, που είναι από τα πιο πρωτοπόρα αντικαρκινικά εμβόλια σε ανάπτυξη, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δοκίμασαν για πρώτη φορά το εμφυτεύσιμο εμβόλιο σε ποντίκια με καρκίνο πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τώρα κατάφεραν να τελειοποιήσουν την τεχνική τους και να λάβουν έγκριση προκειμένου να προχωρήσουν στις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι δοκιμές στα ποντίκια έδειξαν ότι τα μισά από αυτά που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, παρουσίασαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών τους όγκων.

Το εμφύτευμα λειτουργεί όπως τα περισσότερα εμβόλια: βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα. Πρόκειται για έναν δίσκο από πολυμερές υλικό, που εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς και αναλαμβάνει να αναπρογραμματίσει επί τόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στους ανθρώπους για να αξιολογηθεί η ασφάλεια του εμβολίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, επομένως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα μέχρις ότου η τεχνική θεωρηθεί αξιόπιστη και χορηγηθεί σε ασθενείς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Glenn Dranoff, καθηγητή Ιατρικής στο Χάρβαρντ, που φιλοξενεί ο Independent, είναι σπάνιο να δοκιμάζεις μια νέα τεχνολογία στο εργαστήριο και να τη μεταφέρεις τόσο γρήγορα σε κλινική μελέτη σε ανθρώπους. «Είμαστε περισσότερο από ενθουσιασμένοι με αυτό συνέβη και με τις δυνατότητές που υπάρχουν».

 

Πηγή: Independent

Διαφήμιση