Αρχική Ειδήσεις Δώστε λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί

Δώστε λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί

0
Διαφήμιση

Οι άνθρωποι τείνουν να αναλύουν ξανά και ξανά κάθε τους πρόβλημα και πολύ συχνά καταλήγουν σε αδιέξοδο. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Αρκεί βέβαια να το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία. Οι παρακάτω ιδέες μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιο πρόβλημα. 

Προσποιηθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό

Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από το θέμα που σας απασχολεί. Φανταστείτε ότι δεν είναι δικό σας πρόβλημα αλλά κάποιου φίλου ή γνωστού. Τώρα, προσπαθήστε να το λύσετε. Έτσι γίνεστε πιο ανοιχτόμυαλοι, δεν εστιάζετε στα συναισθήματα που σας προκαλεί το πρόβλημα αλλά στην επίλυσή του. Δημιουργείτε ψυχολογική απόσταση και αντιμετωπίζετε το θέμα με ψυχραιμία.

Καταγράψτε το πρόβλημα σε ένα φύλλο χαρτί

Προσπαθήστε να σχεδιάσετε χρονοδιαγράμματα και πλάνα. Όταν έχεις μπροστά σου κάτι απτό, καταλαβαίνεις πως είναι κάτι υπαρκτό. Το πρόβλημα αποκτά υλική μορφή, παύει να είναι μια απλή σκέψη. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη διαχείριση των οικονομικών σας πόρων δοκιμάστε να καταγράψετε σε ένα χαρτί όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε πλήρως την κατάσταση: μηνιαία έσοδα και έξοδα, δάνεια, τρόπους αποταμίευσης, επιτόκια τραπεζών. Οι σκέψεις σας θα μπουν σε μια τάξη και η λύση θα βρεθεί μπροστά στα μάτια σας.

 Κάντε ένα διάλειμμα

Σταματήστε να κατακλύζετε τον εγκέφαλό σας με συνεχείς σκέψεις που δε σας οδηγούν πουθενά. Προτιμήστε να κάνετε μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο, να παίξετε με τον σκύλο σας, να ακούσετε λίγη μουσική. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και χαλαρώστε για λίγο. Άλλωστε, οι καλύτερες ιδέες έρχονται πάντα εκεί που δεν το περιμένεις. 

 Αναζητήστε τη λύση στην πιο χαλαρή στιγμή της ημέρας 

Όποιο και να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, επιχειρήστε να το λύσετε εκείνη τη στιγμή της ημέρας που ο εγκέφαλός σας έχει «σβήσει» και δε σας απασχολεί τίποτα. Για παράδειγμα, το πρωί• πριν καν πιείτε την πρώτη κούπα καφέ, προσπαθήστε να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Βρείτε εκείνη τη μία στιγμή που αισθάνεστε πιο χαλαροί και ξέγνοιαστοι. Τότε θα βρεθεί και η λύση του προβλήματος.

Μετακινηθείτε

 Σηκωθείτε από τον καναπέ ή το γραφείο ή από οπουδήποτε αλλού κάθεστε όταν προσπαθείτε να βρείτε λύση σε κάτι. Πάρτε έναν καφέ στο χέρι και καταφύγετε σε ένα πάρκο. Πάρτε χαρτί και μολύβι και δοκιμάστε μια δημόσια βιβλιοθήκη όπου επικρατεί απόλυτη ησυχία και θα είστε συντροφιά με τις σκέψεις σας. Αλλάξτε παραστάσεις, μη μένετε στο ίδιο σημείο. Με τον τρόπο αυτό θα αντλήσετε την έμπνευση που χρειάζεστε και η διάθεσή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Διαφορετικά ερεθίσματα οδηγούν διαφορετικές προσεγγίσεις του προβλήματος που σας απασχολεί. 

ΠΗΓΗ: fitnea.com 

Διαφήμιση