Αρχική Ειδήσεις Δήμος Αμύνταιου: διαβούλευση για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP

Δήμος Αμύνταιου: διαβούλευση για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP

0
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία διαβούλευσης για τον Διαδριατικό Αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου (TAP), παράλληλα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του Αγωγού.

Ο TAP, που θα περάσει και από το Δήμο Αμυνταίου, ξεκινάει από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, θα διασχίσει την Αλβανία για να φτάσει στις ακτές της Αδριατικής, να διέλθει από την Αδριατική Θάλασσα και θα συνδεθεί με το Ιταλικό δίκτυο αερίου. Στην περιοχή μας θα τοποθετηθεί αναμονή για να υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης με την παροχή φυσικού αερίου, ενώ η πρόβλεψη αυτή έχει εξαιρετική σημασία για την τηλεθέρμανση, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και φυσικό αέριο σε περίπτωση μελλοντικής παύσης της λειτουργίας του ΑΗΣ.

Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως και όλες οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο TAP, συμμετέχει στη διαδικασία διαβούλευσης για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του αγωγού, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τις προτάσεις τους. Στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται μία μη τεχνική περίληψη της μελέτης επί της οποίας μπορούν να τοποθετηθούν για δημόσια σχόλια και προτάσεις, όπως επίσης και ερωτηματολόγια που θα τοποθετούνται σε σφραγισμένο ειδικό κουτί. Αντίγραφο της μη τεχνικής περίληψης της μελέτης και ερωτηματολόγια βρίσκονται στην είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου.

Διαβάστε επίσης:  Συμφωνία με Γαλλία - Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία»
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦεστιβαλ Φυστικιού Αιγινας 2013
Επόμενο άρθροFAO: το φαγητό που καταλήγει στα σκουπίδια επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here