Αρχική Ειδήσεις Σταθερά στα ύψη ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σταθερά στα ύψη ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

0
Διαφήμιση

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Κυβέρνηση να διεκδικεί μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του στο Mega , o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι “δεν είναι στο τραπέζι» μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης” αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό περιθώριο για αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο πέρυσι δεν αποδόθηκε στους πολίτες. Η διάψευση έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο οποίος στις αρχές Αυγούστου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξησης στο επίδομα θέρμανσης. Ο λόγος που αποτρέπει το υπουργείο Οικονομικών από τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου το οποίο μπορεί να αναζωπυρωθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε -για ακόμη μια φορά- στο στόχαστρο της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι ότι “κακώς διέψευσε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ο Γιάννης Στουρνάρας” και έκανε λόγο για λανθασμένη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει ωστόσο επιβληθεί στη χώρα από τους δανειστές. Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη φορολογία ότι «σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του». “Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα […] Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις” είπε χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη.

Διαφήμιση