Αρχική Ειδήσεις αniμasyroς 6.0: διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα κι ελάτε μαζί μας στη Σύρο!

αniμasyroς 6.0: διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα κι ελάτε μαζί μας στη Σύρο!

0
animasyros1
Διαφήμιση

Με την πρώτη ελληνική animation ταινία μεγάλου μήκους, την ονειρική «Από τη Γη στη Σελήνη» του Αγγελου Σπάρταλη, ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου, στη Σύρο, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων “αniμasyros 6.0”. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 31 χώρες με συνολικά 163 ταινίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα δυο διαγωνιστικά του τμήματα του Φεστιβάλ όπου τις πρώτες θέσεις διεκδικούν συνολικά 82 συμμετοχές – το Διεθνές Διαγωνιστικό φιλοξενεί 42 ταινίες, ενώ το Φοιτητικό Πρόγραμμα 40. Ταυτόχρονα, έχουν προγραμματιστεί 3 Πανοράματα. Στο πρώτο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αφρόκρεμα της animation κινηματογραφίας από όλο τον κόσμο, το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην άγνωστη για πολλούς δουλειά των Ελλήνων δημιουργών, ενώ στο τρίτο Πανόραμα θα προβληθούν ταινίες που δημιουργήθηκαν από παιδιά.

animasyros1

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες γεμάτες μαγείας δημιουργία και πολιτισμό. Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα είναι ο ίδιος ο τόπος διεξαγωγής, η Σύρος, ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι φέτος: ο Nicolas Schmerkin, ιδρυτής και διευθυντής της παρισινής art & innovative εταιρείας παραγωγής Autour De Minuit, ο Igor Prassel, διευθυντής της Animateka, του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σλοβενίας, και ο Γιώργος Τσαγγάρης, artistic director του Animafest Cyprus.

6.0 ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ αniμasyros 6.0

«Boles» (Σλοβενία, 12΄30΄΄) της Σπέλα Τσάντεζ

animasyros2

Η ιστορία ενός μοναχικού νεαρού συγγραφέα κα της γριάς πόρνης του διπλανού διαμερίσματος που του ζητάει μία χάρη, σε Digital puppetry animation με εξαιρετική δουλειά στις κούκλες.

«Αποδημία»/«Apodemy» (Μ. Βρετανία, 5΄08΄΄) της Κατερίνας Αθανασοπούλου

animasyros3

Μια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και με Ελληνίδα δημιουργό που ζει και εργάζεται στην Αγγλία (μπείτε στο site της Κατερίνας Αθανασοπούλου για μία γενική εικόνα της δουλειάς της), η συμμετοχή της Μ. Βρετανίας είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ, με σιωπηλό, καίριο μήνυμα.

«Τέρας»/ Beast (Ελλάδα, 5΄50΄΄) του Κωνσταντίνου Χαϊδαλή

animasyros4

Σκοτεινό αλληγορικό παραμύθι ενηλικίωσης, μια συμμετοχή της Ελλάδας που θα συζητηθεί.

«Αγρίμι»/Feral (ΗΠΑ, 12΄46΄΄) του Ντάνιελ Σόζα

animasyros5

Η υπέροχη, λυρική, σκληρή και σπαραχτική αμερικανική υποψηφιότητα για Οσκαρ Μικρού Μήκους Animation στα φετινά βραβεία.

«Η Κικί του Μονπαρνάς»/Kiki of Montparnass (FR, 14΄27΄΄) της Αμελί Χαρότ

animasyros7

Η ιστορία της Αλίς Ερνεστίν Πρεν, που έμελλε να στιγματίσει το μεσοπολεμικό μποέμ Παρίσι ως η Κίκι του Μονπαρνάς, μία γυναίκα που υπήρξε ερωμένη διάσημων καλλιτεχνών και σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικής απελευθέρωσης.

«Κυριακή»/Dimanche (Καναδάς, 9΄48΄΄) του Πάτρικ Ντογιόν

animasyros6

Πρόκειται για την η οσκαρική υποψηφιότητα του Καναδά στην κατηγορία Μικρού Μήκους Animation για το 2012. Mπορείτε να τη δείτε και στο site του σκηνοθέτη.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το επίσημο website του αniμasyros.

 

 

 

AnimaSyros Festival animation intro from AnimaSyros Festival on Vimeo.

Διαφήμιση