Αρχική Ειδήσεις Χωρίς άδεια λειτουργίας τα πρατήρια που δεν έχουν σύστημα ελέγχου εισροών- εκροών-...

Χωρίς άδεια λειτουργίας τα πρατήρια που δεν έχουν σύστημα ελέγχου εισροών- εκροών- Έλεγχοι από την Τετάρτη

0
Διαφήμιση

Ξεκινούν αύριο οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης σε πρατήρια καυσίμων προκειμένου να εξακριβωθεί η εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια, ενώ ο υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση. Οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις όπως η αφαίρεση άδειας λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των εταιριών εμπορίας καυσίμων έγινε γνωστό ότι έως τις 23 Αυγούστου συστήματα είχαν εγκαταστήσει το 90% των πρατηρίων. Ο κ. Σκορδάς προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που προκύψουν παραβάσεις οι υπαίτιοι θα βρεθούν ενώπιον των συνεπειών του νόμου, με την προβλεπόμενη κύρωση να είναι η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, από τους βενζινοπώλες ζητήθηκε ολιγοήμερη ανοχή για να προσαρμοστούν όλοι οι επιχειρηματίες.

Ειδικότερα με αφορμή τη λήξη σήμερα, της προθεσμίας που είχε τεθεί στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να εγκαταστήσουν συστήματα εισροών- εκροών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΒΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δ.Κιούση, αντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ασμάτογλου και τον γενικό διευθυντή του ΣΕΕΠΕ κ. Πετριανίδη.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης της εγκατάστασης και παρατέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, είχαν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών τα 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Από τα ίδια στοιχεία προέκυψε ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υφυπουργός δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.»

«Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου».

Η εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών θα επεκταθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν σε διυλιστήρια και σημεία εμπορίας καυσίμων.

Διαφήμιση