Αρχική Τουρισμός Ιατρικός τουρισμός

Ιατρικός τουρισμός

0
Διαφήμιση

Την είσοδο της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού έχει ως στόχο κοινή προσπάθεια που αναλαμβάνουν τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας.

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να προωθήσουν άμεσα κοινή υπουργική απόφαση για τον ιατρικό τουρισμό. Οι δύο υπουργοί εκτιμούν ότι, σε μια διεθνή αγορά όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς υπό την έννοια του ιατρικού ταξιδίου (medical travel), η χώρα μας πρέπει να διαφοροποιηθεί, προτείνοντας, ως ειδική μορφή τουρισμού, τον ιατρικό τουρισμό (medical tourism).

Βασικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές και η υποδομή σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, που καθιστούν την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για το θέμα θα συσταθεί τριμελής διυπουργική επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν μεταξύ άλλων οι όροι για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων. Επίσης θα καθοριστούν και θέματα οργάνωσης του ταξιδιού και παροχής ιατρικής πληροφόρησης, με κύριο γνώμονα τις ποιοτικές και ασφαλείς ιατρικές υπηρεσίες για τον ασθενή.

Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι με συστηματική προσπάθεια και συντονισμένες δράσεις, ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρή και προσοδοφόρα υπηρεσία στον τομέα της υγείας και του τουρισμού με τεράστια έσοδα για τη χώρα και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEλληνικός ανιχνευτής φυτοφαρμάκων
Επόμενο άρθροΚαι στην ηλεκτρική ενέργεια η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ