Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Γιγάντιο πάντα γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στην Ουάσιγκτον

Γιγάντιο πάντα γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στην Ουάσιγκτον

0
panda
Διαφήμιση

panda

Ένα γιγάντιο πάντα έφερε στον κόσμο, την Παρασκευή, ένα υγιέστατο μωρό στον εθνικό ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, αν και υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες σχετικά με το ποιος είναι ο πατέρας.

Το μικρό πάντα, στο οποίο δεν έχει ακόμα δοθεί όνομα, είναι το τρίτο το οποίο έχει φέρει στη ζωή η 15χρονη Μέι Ζιάνγκ. Το νεογέννητο φαίνεται υγιές, δήλωσε ο διευθυντής του κήπου, Ντέννις Κέλι, προσθέτόντας ότι επιστήμονες θα του κάνουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η Μέι Ζιανγκ είχε μείνει έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, στις 30 Μαρτίου και οι επιστήμονες είχαν χρησιμοποιήσει σπέρμα από δύο διαφορετικά αρσενικά πάντα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι επιστήμονες θα κάνουν τεστ πατρότητας στο νεογέννητο προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο από τα δύο αρσενικά είναι ο πατέρας.

Τα θηλυκά πάντα είναι σε θέση να συλλάβουν μόνο για δύο ή τρεις ημέρες την άνοιξη, κάτι που καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή τους. Η περίοδος κύησης είναι περίπου 5 μήνες. Τα περισσότερα πάντα τα οποία μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία έχουν συλληφθεί μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέτρηση καυσόξυλων με το κυβικό
Επόμενο άρθροΑυστραλία: Τον άρπαξε κροκόδειλος μπροστά στα μάτια των φίλων του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ