Αρχική Ενέργεια Στη δικαιοσύνη πρωταγωνιστής απάτης με Φ/Β

Στη δικαιοσύνη πρωταγωνιστής απάτης με Φ/Β

0
Διαφήμιση

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο συλληφθείς τη Δευτέρα στη Λάρισα ως πρωταγωνιστής απάτης με ΦωτοΒολταϊκά ύψους εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις αρχές Ιουλίου ένταλμα σύλληψης για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται 8 ακόμα άτομα.

Από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας προέκυψε ότι από τις αρχές του 2012 εξαπάτησε τουλάχιστον 17 άτομα αφαιρώντας τους χρήματα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο συλληφθείς παρουσιαζόταν ως πρόεδρος εταιρείας – «φάντασμα» με την επωνυμία «Energy Production & Trading Hellas A.E». Εισέπραττε ως προκαταβολές ποσά μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ δήθεν για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 Κwh και στη συνέχεια εξαφανίζονταν, σβήνοντας τα ίχνη του. Προκειμένου να πείθει ευκολότερα τα θύματά του, ο Ν.Π. είχε συστήσει εταιρεία με την ίδια επωνυμία (Energy Production & Trading Ltd) στην Αγγλία, η οποία εμφανιζόταν (στα σχετικά έγγραφα) ως εταίρος της μητρικής εταιρείας με έδρα την Ελλάδα. Τα γραφεία της «Energy Production» ήταν σε πολυτελές ακίνητο επί της οδού Βασ. Σοφίας, ενώ για να αλιεύει πελάτες η εταιρεία πλήρωνε ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο της Θεσσαλίας.

Διαφήμιση