Αρχική Ειδήσεις Βιομάζα και διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο ελληνογερμανικών επαφών στην Αθήνα

Βιομάζα και διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο ελληνογερμανικών επαφών στην Αθήνα

0
Διαφήμιση

Σε θέματα βιομάζας, γεωθερμίας, βιοαερίου και διαχείρισης απορριμμάτων αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, οι επαφές εκπροσώπων 10 γερμανικών επιχειρήσεων αλλά και φορέων της Γερμανίας με παράγοντες της ελληνικής τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη χώρα μας.

Η διήμερη επίσκεψη ξεκινά αύριο και οι συμμετέχοντες στην γερμανική αποστολή, την οποία οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα συνοδεύουν στην Ελλάδα την υφυπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας κ. Katherina Reiche, η οποία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Μανιάτη και στο πλαίσιο ενός δείπνου  που θα δοθεί προς τιμήν της, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη.

Μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στις B2B επαφές με τις γερμανικές εταιρείες θα είναι οι Σωληνουργεία Βοιωτίας, Μύλοι Σόγιας και Αgrovim, οι οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, παραμένοντας σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν best practices για το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούν οι ελληνο-γερμανικές Β2Β επαφές θα είναι η ενέργεια και ειδικότερα η συμπαραγωγή, το βιοαέριο, η βιομάζα και η γεωθερμία, η αγορά τροφίμων, ο οδοφωτισμός και η διαχείριση απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, στις επαφές που θα έχει η υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Συριανός, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Δρ Αθανάσιος Κελέμης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance – μέλος του ομίλου Attica Bank κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΕΔΕ/ΠΕΤΑ Στάθης Ραγκούσης.

Από γερμανικής πλευράς στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Klemens Semtner, ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Φρανκφούρτης κ. Detlev Osterloh και ο επικεφαλής για τις διεθνείς οικονομικές δραστηριότητες του Συνδέσμου Εισαγωγέων Γερμανίας BME κ. Olaf Holzgrefe.

Διαφήμιση