Αρχική Ειδήσεις “Τουρισμός για όλους” από τον Ιούλιο

“Τουρισμός για όλους” από τον Ιούλιο

0
Διαφήμιση

Ξεκινά μέσα στον Ιούλιο η πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», συνολικής δαπάνης 5εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα συνολικά αφορά 72.000 δικαιούχους και στην υλοποίησή του συμμετέχει και ο ΕΟΤ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δυο χρονικές περιόδους, η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014. Κατά την πρώτη φάση που ξεκινά στις 19 Ιουλίου και διαρκεί έως την 31 Δεκεμβρίου διατίθενται δυο υποπρογράμματα: εξαήμερες διακοπές και πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία, ενώ αφορά 43.000 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος των εξαήμερων διακοπών, συνολικά 38.000 άτομα, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια, σε ξενοδοχεία καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για πέντε διανυκτερεύσεις.

Σημειώνεται ότι, μέσω του προγράμματος Τουρισμός για όλους, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων. Η παροχή των δελτίων γίνεται μέσω ΚΕΠ.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο πρόγραμμα, αυτά διαμορφώνονται ως εξής: σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα «διακοπές για την τρίτη ηλικία» αφορά 5.000 δικαιούχους και την περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου. Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα ενώ δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω και είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της τέως Εργατικής Εστίας, της Αγροτικής Εστίας και του Ταμείου Νομικών.
 

Διαβάστε επίσης:  ΕΟΤ: Αυστριακοί και Άγγλοι ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013- 2014 είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους, στο site του ΕΟΤ (www.eot.gr).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιπλή διάκριση στα βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ (1) “Ζούμε σε εκρηκτικό μείγμα γνώσης, άγνοιας και εξουσίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ