Αρχική Ειδήσεις ΤΑΙΠΕΔ: μέσω του e-Auction η δημοπράτηση δημόσιων ακινήτων- 1,5εκ. ευρώ τα δυο...

ΤΑΙΠΕΔ: μέσω του e-Auction η δημοπράτηση δημόσιων ακινήτων- 1,5εκ. ευρώ τα δυο πρώτα ακίνητα

0
Διαφήμιση

«Ποδαρικό» στην διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπράτησης δημόσιων ακινήτων e-auction έγινε με την πώληση δύο ακινήτων με συνολικό τίμημα 1,5 εκ. ευρώ. Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί, ώστε να αξιοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων ακινήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα οποία σήμερα στην πλειοψηφία τους είναι παντελώς εγκαταλειμμένα και φυσικά, αναξιοποίητα.

Η ανταπόκριση της αγοράς ήταν άμεση και πολύ θετική αφού κατατέθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, «αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα η επιτυχία, η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα αυτής της καινοτόμου και απολύτου διαφανούς διαδικασίας».  

Το πρώτο ακίνητο, συνολικής έκτασης 703 τ.μ., σε οικόπεδο 226 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, πλειοδοτήθηκε στα 1,1 εκ. ευρώ. Με την πώληση αυτή διασώζεται ένα ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή και παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής της πόλης της Αθήνας, παραμένει κενό και ασυντήρητο για περισσότερα από επτά χρόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δομική του κατάσταση και επιπλέον το Δημόσιο να στερείται σημαντικά έσοδα.

Το δεύτερο δημόσιο ακίνητο, που πλειοδοτήθηκε στα 400.000 ευρώ, βρίσκεται στην παραλία Καλαμίτσας στην πόλη της Καβάλας. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δημοπρασίας και οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιήσει ο αγοραστής θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η πλατφόρμα e-publicrealstate.gr είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here