Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ψωνίζουν ελληνικά…

Ψωνίζουν ελληνικά…

0
Διαφήμιση

Στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών βρίσκονται τα ελληνικά προϊόντα έναντι των εισαγόμενων, παρότι στην τελική επιλογή μετρά περισσότερο το κόστος.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έρευνα Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν, που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Γ. Μπάλτας και Π. Θεοδωρίδης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιστοίχως, το 67% των καταναλωτών προτιμά τα ελληνικά προϊόντα έναντι των εισαγόμενων.

Μάλιστα, το 86,4% των καταναλωτών όταν βρίσκει ελληνικά προϊόντα τα προτιμά από τα εισαγόμενα, αν και το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2012 ήταν ελαφρώς υψηλότερο στο 87,24%.

Βασικό κίνητρο (συγκεντρώνει το 77% των απαντήσεων) για την επιλογή των ελληνικών προϊόντων είναι ότι οι καταναλωτές θεωρούν ότι έτσι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή. Δεύτερος λόγος (με ποσοστό 34%) είναι ότι θεωρούν πως τα ελληνικά προϊόντα υπερτερούν σε ποιότητα από τα εισαγόμενα, ενώ τρίτος λόγος με χαρακτηριστικά χαμηλό ποσοστό (μόλις 16%) είναι ότι αγοράζουν ελληνικά προϊόντα διότι είναι φθηνότερα από τα εισαγόμενα.

Πάντως, έναν χρόνο και πλέον μετά τη θέσπιση της σχετικής νομοθεσίας και ενώ έχει συσταθεί εδώ και μήνες η αρμόδια επιτροπή, ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα σχετικά με το «ελληνικό σήμα».

Διαφήμιση