Αρχική Καταστροφές Πολύ πιθανό να έχει υπάρξει διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό από τη...

Πολύ πιθανό να έχει υπάρξει διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό από τη μονάδα στη Φουκουσίμα

0
Διαφήμιση

Ισχυρή είναι η πιθανότητα να έχει υπάρξει διαρροή στον ωκεανό του νερού με ραδιενεργό υλικό από την μονάδα της Φουκουσίμα, εκτιμά η ιαπωνική Αρχή, κάτι που ο διαχειριστής του εργοστασίου απορρίπτει.

Αξιωματούχοι της αρμόδιας αρχής ανέφεραν πως έχουν «ισχυρές υποψίες» για διαρροή ραδιενεργού καισίου και κάλεσαν την TEPCO, που διαχειρίζεται τη μονάδα, να διερευνήσει από ποιο σημείο μπορεί να διαρρέει το υλικό.

Η αρμόδια αρχή ανέφερε επίσης πως θα συσταθεί επιτροπή για να εξεταστεί πώς μπορεί να περιοριστεί το πρόβλημα.

Παρότι συνεργάζεται με του επιθεωρητές η TEPCO συνεχίζει να αμφισβητεί τη διαρροή. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως οι μετρήσεις σε υπόγεια ύδατα γύρω από τη μονάδα δεν αποδεικνύουν απαραίτητα πως ραδιενεργό υλικό διαρρέει στον ωκεανό.

Από τον Μάιο, η εταιρεία έχει αναφέρει αύξηση στις μετρήσεις καισίου σε υπόγεια ύδατα που λαμβάνονται από σημείο κοντά στην ακτή. Επιπλέον, εμφανίζονται υψηλές ποσότητες στροντίου σε δείγματα που λήφθηκαν από θαλάσσια ύδατα σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Εδώ και καιρό, επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για διαρροή ραδιενεργού υλικού στη θάλασσα, επικαλούμενοι μετρήσεις σε ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς από την περιοχή γύρω από την πυρηνική μονάδα.

Διαφήμιση