Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. ΟΤΕ- COSMOTE: εταιρική υπευθυνότητα επί της ουσίας

ΟΤΕ- COSMOTE: εταιρική υπευθυνότητα επί της ουσίας

0
Διαφήμιση

Ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος κάλυψε για άλλη μια χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας όπως δείχνει και ο Απολογισμός για το 2012.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες εκδίδουν κοινό Απολογισμό, ενώ στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής τους πολιτικής, ο φετινός Απολογισμός δημοσιεύεται για πρώτη χρονιά εξολοκλήρου μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Στο ειδικά διαμορφωμένο website www.otecosmotecr2012.gr ο ΟΤΕ και η COSMOTE παρουσιάζουν μεταξύ άλλων:

– τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

– την περαιτέρω ενίσχυση του Διαλόγου με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη, που περιλαμβάνει έρευνες και αξιολογήσεις

– τη συνεχή υποστήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπου σε μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο διατήρησαν, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ενδυνάμωσαν μακρόχρονες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Με την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων, τη χρονιά που πέρασε, ο ΟΤΕ και η COSMOTE κατέκτησαν μια σειρά από αξιόλογες διακρίσεις όπως:

– την 1η θέση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών για ακόμη μια χρονιά, ως εταιρείες με Κοινωνική Ευαισθησία, σύμφωνα με τις έρευνες Tracking των εταιρειών

– 20 βραβεία για Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας

– Επίπεδο Platinum για τον ΟΤΕ, στον δείκτη αξιολόγησης CRI (CorporateResponsibilityIndex) αλλά και βραβείο «Best Progress Award» για το επίπεδο Platinum.

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών αλλά και η κινητοποίηση για δράση και συμμετοχή των εργαζόμενων, των συνεργατών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Απολογισμός έλαβε εξωτερική διασφάλιση και πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα, τόσο για το επίπεδο εφαρμογής του GlobalReportingInitiative (GRI) στο επίπεδο Β+, όσο και για το Πρότυπο Αρχών Υπευθυνότητας AA 1000 (AA 1000 Accountability Principles Standard). 

Διαφήμιση