Αρχική Καταστροφές Φουκουσίμα: θα χρειαστούν 44δις για τον καθαρισμό της περιοχής

Φουκουσίμα: θα χρειαστούν 44δις για τον καθαρισμό της περιοχής

0
Διαφήμιση

Στο «αστρονομικό» ποσό των 44δις ευρώ εκτιμήθηκε το κόστος για τον καθαρισμό και την απορρύπανση της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με επίσημη έκθεση. Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχτηκε ότι περίπου 2.000 εργάτες κινδυνεύουν από καρκίνο του θυρεοειδούς. 

Το εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Βιομηχανικής Τεχνολογίας, εκτίμησε ότι το κόστος των επιχειρήσεων καθαρισμού και απορρύπανσης θα είναι πενταπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά υπολογίσει η κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε ότι η μελέτη αυτή θα βοηθήσει στην κατάρτιση σχεδίων για την απορρύπανση των δασών και των αγροτικών περιοχών και ότι θα ευνοήσει την επιστροφή των κατοίκων στις περιοχές αυτές», τονίζει το Ινστιτούτο στην έκθεσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

H έκθεση δημοσιεύεται την ώρα που σχεδόν καθημερινά μια κακή είδηση φθάνει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και η διαχειρίστρια εταιρεία αποτελεί όλο και περισσότερο στόχο επικρίσεων από τις αρχές. Σήμερα, για τρίτη φορά βγήκε ατμός από αντιδραστήρα στη μονάδα.

Νωρίτερα, την προηγούμενη Παρασκευή, η Tepco παραδέχθηκε ότι περίπου 2.000 εργάτες του σταθμού της Φουκουσίμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των ανθρώπων που εργάζονταν στη Φουκουσίμα και εξετέθησαν σε επίπεδα ραδιενέργειας άνω των 100 μιλισιβέρτ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροThe green poles
Επόμενο άρθροCO2 making Earth greener?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ