Αρχική Ειδήσεις Εξοικονομώ κατ’οίκον: επιπλέον χρηματοδότηση 270εκ. ευρώ ζητά το ΥΠΕΚΑ

Εξοικονομώ κατ’οίκον: επιπλέον χρηματοδότηση 270εκ. ευρώ ζητά το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» κατά 270 εκατ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η υποδοχή νέων αιτήσεων προέγκρισης δανείου έως την Άνοιξη 2014 και να ολοκληρωθούν οι υπαγωγές πριν το τέλος 2014 ζητά με επιστολή του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης «είναι αναγκαία η εξεύρεση πρόσθετων πόρων στο πλαίσιο της αναθεώρησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, δεδομένης της χρησιμότητας του προγράμματος στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα και της θετικής επίπτωσής του στις δραστηριότητες παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, που συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τόνωση της απασχόλησης με περίπου 10.400 θέσεις εργασίας».

Ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Διαφορετικά, όπως επισημαίνει, είναι ορατός ο κίνδυνος άμεσης αναστολής της υποδοχής νέων αιτήσεων προέγκρισης δανείου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας που -όπως σημειώνει- «αποτελεί το μεγαλύτερο, απολύτως ανεκμετάλλευτο, ανεξάντλητο, εθνικό κοίτασμα ενέργειας» και σύμφωνα με τον οποίο θα συνεισφέρει πολλαπλά τόσο στην εξοικονόμηση κάθε χρόνο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από λιγότερη κατανάλωση ενέργειας στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά, όσο και στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια στο χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής με τα δεκάδες επαγγέλματα και τους χιλιάδες απασχολούμενους.

Διαφήμιση