Αρχική Ειδήσεις Δροσιστείτε οικονομικά!

Δροσιστείτε οικονομικά!

0
Διαφήμιση

Το σκυλάκι της εικόνας μοιάζει ευτυχισμένο! Αλλά για πόση ώρα θα έχουμε ανοιχτό τον ανεμιστήρα και πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε στο ρεύμα; Ζούμε στην Ελλάδα, τα καλοκαίρια είναι θερμά. Επομένως, μάλλον πολλά!

Προτείνουμε, λοιπόν, ορισμένες λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και θα μας προσφέρουν ένα πιο δροσερό καλοκαίρι.

Μειώστε τη χρήση του air condition

Ξέρουμε! Καταλαβαίνουμε ότι είναι η πιο εύκολη και σίγουρη λύση αντιμετώπισης του καύσωνα. Πατάμε ένα κουμπάκι και απολαμβάνουμε παγωμένη λεμονάδα στο δροσερό -πλέον- καθιστικό. Όταν όμως ανοίξετε το λογαριασμό του ρεύματος, θα ευχηθείτε να είχατε κάποιο άλλο τρόπο για να δροσιστείτε. Υπάρχουν μερικοί! Κατά τη διάρκεια της μέρας, κρατήστε κλειστά τα παντζούρια. Χρησιμοποιείστε μεμβράνη τζαμιών. Το απόγευμα, που ο ήλιος δύει σιγά σιγά, ανοίξτε 2-3 παράθυρα για να δημιουργήσετε ρεύμα. Σίγουρα, το air condition είναι μια πολύ καλύτερη λύση και δε σας προτείνουμε να το κλείσετε μια και καλή! Απλά, να μειώσετε τη χρήση του βάσει των παραπάνω tips. 

Σβήστε τα φώτα

 Ή τουλάχιστον τα περιττά φώτα δηλαδή όσα κρατάτε ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλοκαίρι, το φυσικό φως διαρκεί περισσότερο. Τραβήξτε λοιπόν την κουρτίνα και δουλέψτε στο φως της ημέρας. Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτό δε θα γίνει τις μεσημεριανές ώρες που η ζέστη είναι αφόρητη αλλά το απογευματάκι, πριν δύσει ο ήλιος.

 Επιλέξτε συσκευές που εξοικονομούν ενέργεια

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομείτε ενέργεια όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Αναζητήστε συσκευές που έχουν βαθμολογηθεί από το πρόγραμμα Energy Star που πλέον αποτελεί παγκόσμιο κριτήριο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΠΗΓΗ: care2.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα “ΠΕΝΤΕ”: για ένα διαφορετικό καλοκαίρι
Επόμενο άρθροCosmote DEALS for YOU: Προσφορές για όλους τους συνδρομητές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ