Αρχική Καταστροφές Από καρκίνο απεβίωσε ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα

Από καρκίνο απεβίωσε ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα

0
Διαφήμιση

Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο του οισοφάγου, ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο οποίος είχε διαχειριστεί το ατύχημα, το Μάρτιο του 2011. Η ασθένεια δεν οφείλεται άμεσα στη ραδιενέργεια που είχε δεχθεί, ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, Tokyo Electric Power (Tepco).

Σύμφωνα με την Tepco, ο Γιοσίντα δέχθηκε μια δόση ακτινοβολίας 70 μιλισίβερτ από τη στιγμή του ατυχήματος, το Μάρτιο του 2011, μέχρι την αναχώρησή του απ’ αυτό τον πυρηνικό σταθμό, έξι μήνες αργότερα.

Ωστόσο, η εταιρεία απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έκθεση αυτή και τον καρκίνο του Γιοσίντα, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, περίπου πέντε χρόνια, για να επιφέρουν οι ακτινοβολίες αυτό τον τύπο καρκίνου.

Ο Μασάο Γιοσίντα είχε γίνει διευθυντής του πυρηνικού συγκροτήματος Φουκουσίμα Νταϊίτσι τον Ιούνιο του 2010, μερικούς μήνες πριν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 που έθεσαν σε κίνδυνο τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού.

Οι χειρισμοί του Γιοσίντα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση και υπό ασφυκτικές συνθήκες, ήταν αντίθετοι στις οδηγίες που δεχόταν από την εταιρεία, ωστόσο, απέτρεψαν τον κίνδυνο να γίνει η κατάσταση εντελώς ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Διαφήμιση