Αρχική Ειδήσεις Αμερικανοί έριξαν βόμβες σε θαλάσσιο πάρκο της Αυστραλίας

Αμερικανοί έριξαν βόμβες σε θαλάσσιο πάρκο της Αυστραλίας

0
Διαφήμιση

Αμερικανικά μαχητικά έριξαν τέσσερις βόμβες στο θαλάσσιο πάρκο της Αυστραλίας Great Barrier Reef την περασμένη εβδομάδα, όταν κάτι πήγε στραβά σε μια εκπαιδευτική άσκηση του Αμερικανικού Ναυτικού, προκαλώντας την οργή ​​των πάντων. Ευτυχώς καμία δεν εξερράγη.

Το θαλάσσιο πάρκο Great Barrier Reef είναι χαρακτηρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Πολιτείας του Κουίνσλαντ.

Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο, κοραλλιογενών δομών πλούσιο σε θαλάσσια ζωή και εκτείνεται σε πάνω από 3.000 χιλιόμετρα κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της Αυστραλίας.

Οι τέσσερις βόμβες, συνολικού βάρους 1,8 μετρικών τόνων, από τις οποίες καμία δεν εξερράγη, έπεσαν από τα 50 μέτρα …μακριά από τα κοράλλια, για την ελαχιστοποίηση των πιθανών ζημιών στον ύφαλο, ανέφερε η δήλωση, του Αμερικανικού στρατού..

Η Αυστραλή Γερουσιαστής LarissaWaters, περιέγραψε την ρίψη βομβών σε μια τέτοια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή ως «εξωφρενική» και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

«Έχουμε τρελαθεί τελείως;» είπε η κα Waters. «Αυτός είναι ο «νέος τρόπος» να φροντίζουμε την περιοχή της παγκόσμιας κληρονομιάς μας; Αφήνοντας μια ξένη χώρα να ρίχνει βόμβες ισχύος εκεί;»

Ο κ. Graeme Dunstan, που ανήκει στους οικολόγους και τους ακτιβιστές κατά του πολέμου που διαδηλώνουν κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων, δήλωσε ότι η ατυχία αυτή αποδεικνύει ότι δεν θα μπορούσαν να εμπιστευθούν την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Πώς μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και να βομβαρδίζουν τον ύφαλο ταυτόχρονα; αναρωτιέται. Δεν μπορεί να προστατεύεται το περιβάλλον σε περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα παιχνίδια πολέμου. Ας είμαστε ρεαλιστές!»

Απόδοση: Έλενα Ριζεάκου

Πηγή: guardian.co.uk

Διαφήμιση