Αρχική Ειδήσεις “Βήματα στο Διάστημα”: Ένας αστροναύτης στην Αθήνα.

“Βήματα στο Διάστημα”: Ένας αστροναύτης στην Αθήνα.

0
Διαφήμιση

Ο Ελβετός αστροναύτης Claude Nicollier, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική ομιλία τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και στις 19:00 στο ίδρυμα Ευγενίδου σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Αστεροσοπείο Αθηνών. Και το σίγουρο είναι ότι θα μας εμπνεύσει με την ομιλία του, ενώ θα έχουμε τη σπάνια δυνατότητα να γνωρίσουμε ένα βετεράνο αστροναύτη με αξιοσημείωτη βιογραφία.

Ο Claude Nicollier, γεννημένος στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, στο Vervey της Ελβετίας, αποτέλεσε αστροναύτης της European Space Agency (ESA) έως το 2007 όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έχει λάβει διακρίσεις που συνολικά είναι αδύνατον να απολάβει άνθρωπος, εκτός κι αν έχει παρουσιάσει το ίδιο βιογραφικό με τον Nicollier. Ανάμεσα σε αυτές τέσσερα μετάλλια διαστημικών πτήσεων της NASA (1992, 1993, 1996, 1999), το μετάλλιο Εξέχουσων Υπηρεσιών NASA (Distinguished Service Medal 1999) και το Einstein Medal το 1998, από την Einstein Society of Bern. Οι σουδές του εξίσου υψηλής κατάρτισης και στην Αστροφυσική και ως εξειδικευμένος πιλότος. Με επαγγελματική προϋπηρεσία που περιλαμβάνει εργασία ως πιλότος, ως ερευνητής της ESA σε διάφορα προγράμματα αστρονομίας, υπάλληλος στο τμήμα αστροναυτών της NASA στο Χιούστον και επί του θέματος της ομιλίας στο Ευγενίδιο, μετρά πάνω από 1.000 ώρες στο διάστημα.

Πέταξε ως ειδικός αποστολής στις διαστημικές αποστολές STS-46 το 1992, STS-61 το 1993, STS-75 το 1996 και STS-103 το Δεκέμβριο του 1999.

Παράλληλα με την ομιλία, την ίδια ημέρα και από τις 19:00 οι επιστήμονες της Διαδραστικής Έκθεσης ετοιμάζουν πυραύλους νερού και τους εκτοξεύουν, με τη βοήθειά σας, στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου! Η πυραυλική ως επιστημονικός κλάδος συνδυάζει πολλά επιμέρους επιστημονικά πεδία, όπως αυτά της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Αεροδυναμικής κ.α. Όσο περίεργο, όμως, και αν φαίνεται, οι βασικές φυσικές αρχές που διέπουν την κίνηση ενός πυραύλου είναι αρκετά απλές και θα τις δείτε να εφαρμόζονται σε αυτή την ειδικά σχεδιασμένη δραστηριότητα. Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας αποκαλύπτει τα μυστικά των πυραύλων μέσα μία διαδραστική εκτόξευση!

Βήματα στο Διάστημα: Δευτέρα, 10 Ιουνίου
Ομιλία Nicollier στς 20:00, Ίδρυμα Ευγενίδου
(Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο)

Είσοδος Δωρεάν
Θα υπάρχουν δελτία προτεραιότητας για την ομιλία του κυριου Nicollier από τις 19:00 στην είσοδο * Διερμηνεία στην Ελληνική Γλώσσα * Προσβάσιμοι χώροι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία * Δυνατότητα διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα: 6936177143 ή με e-mail: pr@eugenfound.edu.gr

Διαφήμιση