Αρχική Ειδήσεις Νύχτες προσφοράς και δροσιάς στα πυροφυλάκια της Παρνηθας. Η εμπειρία.

Νύχτες προσφοράς και δροσιάς στα πυροφυλάκια της Παρνηθας. Η εμπειρία.

0
Διαφήμιση

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε την εμπειρία να περάσετε ένα βράδυ σε υψόμετρο 1.100 μέτρων προστατεύοντας την Πάρνηθα από ψηλά; Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής, ΕΔΑΣΑ, μπορούν να το πραγματοποιήσουν για εμάς και μας καλούν να συμμετέχουμε μαζί τους στις νυχτερινές προφυλάξεις τους στην Πάρνηθα.

Ήδη, από τις 31 Μαϊου, κάτι τέτοιο συμβαίνει τα βράδια στην Πάρνηθα, με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών. Οι νυχτερινές δασοπροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο, στα πυροφυλάκια Σκίπιζας και Μόλας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Η μόνη προϋπόθεση για τους εθελοντές είναι να έχουν κλίσει τα 18 έτη. Ιδιαίτερες γνώσεις δεν απαιτούνται, αφού εκτός από την απόλαυση της πανέμορφης θέας, οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο και να επιβλέπονται από εκπαιδευμένα μέλη του ΕΔΑΣΑ.

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας, αλλά και τις καμένες περιοχές που ήδη ξαναπρασινίζουν με νεαρά πεύκα και έλατα. Ήδη το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δύο πυρκαγιές κοντά στην Πάρνηθα (σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι) μας θύμισαν ότι ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός.

Εάν λοιπόν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία μιας νυχτερινής πυροφύλαξης σε υψόμετρο 1.100 μ., και να απολαύσετε την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού μαζί με την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α. στα τηλέφωνα 2105200680-1 (καθημερινές 17.00-21.00) ή στείλτε ένα email στο edasa@otenet.gr ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.edasa.gr.

Διαφήμιση