Αρχική Ειδήσεις eCall στα αυτοκίνητά μας από το 2015

eCall στα αυτοκίνητά μας από το 2015

0
Διαφήμιση

Κάθε νέο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους από τον Οκτώβριο του 2015, θα πρέπει να υποστηρίζει την υποχρεωτική εφαρμογή της κλήσης έκτακτης ανάγκης, eCall, στο 112, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα ποσοστά θνησιμότητας και η περίοδος ανάκαμψης από τραυματισμούς σε τροχαία αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

H Cosmote, πρώτη στην Ελλάδα, αλλά και ανάμεσα στους πρώτους παρόχους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε έτοιμη να υποστηρίξει τη δυνατότητα αυτόματης κλήσης eCall, εφόσον και ήδη από το 2012, συμμετείχε στο πιλοτικό έργο eΚΛΗΣΗ, το οποίο προετοίμασε το έδαφος σε εθνικό επίπεδο για καθολική εφαρμογή. Με τη συμμετοχή του ΕΠΙΣΕΥ σε θέση συντονιστή και την SPACE HELLAS, ελέγχθηκε η απόδοση του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες.

Πως λειτουργεί το eCall; Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος θα ενεργοποιείται κλήση, είτε αυτόματα από αισθητήρα του οχήματος, είτε χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η κλήση αυτή θα αναγνωρίζεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σαν κλήση έκτακτης ανάγκης 112, θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες για τη θέση του καλούντος και θα δρομολογείται στο κέντρο εξυπηρέτησης κλήσεων έκτακτης ανάγκης PSAP (Public Safety Answering Point). Μειώνοντας δραστικά τους χρόνους ενημέρωσης και επέμβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, το eCall αναμένεται να μειώσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών, αλλά και να σώσει ανθρώπινες ζωές.


 

Διαφήμιση