Αρχική Καταστροφές Κορυφαία απειλή θεωρούν την Κλιματική Αλλαγή οι πολίτες παγκοσμίως

Κορυφαία απειλή θεωρούν την Κλιματική Αλλαγή οι πολίτες παγκοσμίως

0
Διαφήμιση

Οι πολίτες παγκοσμίως ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, η οποία μαζί με την οικονομική αστάθεια αποτελούν μια από τις κορυφαίες απειλές διεθνώς, όπως καταγράφεται σε σχετική έρευνα- δημοσκόπηση του PewResearchCenter.

Η έρευνα έγινε σε 37.653 άτομα σε 39 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού. Στο σύνολο των χωρών το 54% των πολιτών συμφώνησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους και ακολουθεί το 52% που αισθάνεται να απειλείται από την οικονομική αστάθεια.

Οι απαντήσεις διαφέρουν ανά ήπειρο και είναι χαρακτηριστικό ότι, στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις το 40% ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή ποσοστό πολύ μικρό σε σχέση με τη Λατινική Αμερική (65%) και την Ασία-Ειρηνικό όπου το 56% θεωρούν το κλίμα ως το μεγαλύτερο ζητούμενο, έχοντας πολλά μικρά νησιά που αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της εξαφάνισης λόγω της αύξησης της στάθμης των ωκεανών.

Οι Ευρωπαίοι έχουν ως κύριο ζητούμενο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά μόνο το 54% νιώθει την αλλαγή του κλίματος ως μια μεγάλη απειλή. Αντιθέτως το 63% θεωρεί την οικονομική αστάθεια ως μεγάλη απειλή προφανής έκφραση της αναταραχής από τη κρίση στην ευρωζώνη.

Πιο μικρές απειλές για το σύνολο των πολιτών στον πλανήτη, θεωρούνται ο ισλαμικός εξτρεμισμός (49%) το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (42%) και η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν (22%).

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 62χρονου που έχασε τη ζωή του
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜόνο για προσωπική χρήση τα αρωματικά φυτά και βότανα στα Δωδεκάνησα
Επόμενο άρθροΗ νέα ΚΑΠ φέρνει «πράσινα» μέτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here