Αρχική Ειδήσεις Κομισιόν: Να γίνει το συντομότερο ο νέος διαγωνισμός για ΔΕΠΑ

Κομισιόν: Να γίνει το συντομότερο ο νέος διαγωνισμός για ΔΕΠΑ

0
Διαφήμιση

Στην σημασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ τόσο ως προς τα έσοδα αλλά και ως προς τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ζητώντας την επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης το συντομότερο δυνατό. Πάντως η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα προσπάθεια, η οποία, ωστόσο, δεν αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Για άλλη μια φορά η Κομισιόν διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Gazprom, απαντώντας έτσι στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς. «Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Όπως υπογράμμισε, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην όλη διαδικασία είναι βοηθητικός, παρέχοντας τεχνική βοήθεια, μέσω της Task Force. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι απόφαση των ελληνικών αρχών πώς θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διευθετήσουν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαφήμιση