Αρχική Ειδήσεις Costa Navarino: engaging art

Costa Navarino: engaging art

0
Διαφήμιση

Μια πρωτότυπη έκθεση σύγχρονης τέχνης, επιτρέπει στους επισκέπτες ξενοδοχείου να γίνουν κομμάτι της τέχνης, μέσα από μια βιωματική εμπειρία σε συνεργασία με τους δημιουργούς.

Πρόκειται για τη νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης Costa Navarino: Engaging Art. Στην έκθεση που έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και θα διαρκέσει έως 6 Οκτωβρίου, συμμετέχουν τέσσερις in-residence καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Κύριο σημείο αυτής της εικαστικής εμπειρίας αποτελεί το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αντωνίτσης, Jeffrey Apoian, Κωνσταντίνος Λαδιανός και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, δημιουργούν το επόμενο έργο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μαζί με τους επισκέπτες των ξενοδοχείων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά μέσα από workshops. Το φετινό θέμα “60 περάσματα το λεπτό” εστιάζει στη σύνδεση δύο πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πρακτικών, της χειροτεχνίας και λαογραφικής παράδοσης, με τη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα με το Westin Tower όπου κάθε μήνα φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης, σε έναν ακόμη χώρο παρουσιάζονται τα έργα των υπόλοιπων καλλιτεχνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουνίου, στον εμβληματικό χώρο Westin Tower, στο Navino Dunes, στη Μεσσηνία, όπου βρίσκονται δύο ξενοδοχεία της Costa Navarino.Εκεί, συγκεντρώθηκαν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Westin Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Όπως σημείωσε η κα. Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, «Η τέχνη αποτέλεσε από την αρχή μια ουσιαστική παράμετρο της εμπειρίας στην CostaNavarino, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της. Ο σημαντικός της ρόλος αναδεικνύεται μέσα από τα πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα που συνυπάρχουν αρμονικά, με τις δημιουργίες γνωστών συγχρόνων ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα πλατφόρμα τέχνης που εγκαινιάζουμε θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας όχι μόνο να βιώνουν την τέχνη αλλά και να τη δημιουργούν. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες γίνονται μέρος της ιστορίας του έργου αλλά και της CostaNavarino.». Στη φιλοσοφία της CostaNavarino εντάσσεται ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

info: costanavarino.com

Διαφήμιση