Αρχική Ειδήσεις Το σωματίδιο του Θεού – The God’s particle

Το σωματίδιο του Θεού – The God’s particle

0
Διαφήμιση

από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»,
βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.


Στιγμιότυπο

Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Εικάζεται ότι το νέο σωματίδιο έχει χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς, με επιφύλαξη, ώσπου να φανεί ότι φέρει πράγματι και τις λοιπές, θεωρητικά, προβλεπόμενες ιδιότητές του.

Με αφορμή τα παραπάνω δεδομένα, θα έχουμε την ευαιρία να παρακολουθήσουμε μια εντελώς προτότυπη παράσταση, με τη συμμετοχή 7 ερμηνευτών –χορευτές και ακροβάτες- που την ίδια στιγμή, αποτελεί μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Δ.Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.


Στιγμιότυπο
Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων,η σκοτεινή ενέργεια και ύλη,οι μαύρες τρύπες.


Στιγμιότυπο

Και όλα τα παραπάνω, επιτυγχάνονται, σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο, και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου. Η ομάδα μέσα από την ερμηνεία της, μας διευκολύνει να «τακτοποιήσουμε» λιγάκι το σύμπαν μέσα στη σκέψη μας. Αναπτύσσει μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

Σκηνοθεσία & Χορογραφία: “κι όμΩς κινείται” με αφορμή την:
Σύλληψη: Χαΐνης Δ. Αποστολάκης
Σκηνογραφία: BentancorCamilo
Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία): Χαΐνης Δ. Αποστολάκης και οι Κ.Αντωνίου, Τ. Κανέλλος, Θ. Ρέλλος (
modeplagal)
Φωτισμοί: Β. Καψούρος
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Κοστούμια : Α. Μάνεσης και Φ.Μουζάκης

 

Ερμηνεία & συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος, BentancorCamilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

ΙΔΡΥΜΑ  ΜΙΧΑΛΗΣ  ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 

 

Πειραιώς 206 / 210.34.18.550.

 

4, 5, 6 Ιουνίου στις 21.30

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαλά και ..κακά τα νέα φέτος για την Caretta-caretta
Επόμενο άρθροΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ