Αρχική Ειδήσεις “Greece The Land of Gods / 7 Guides in one”

“Greece The Land of Gods / 7 Guides in one”

0
Διαφήμιση

Το βιβλίο της Όλγας Μπρέγιαννη, αποτελεί το πρώτο του εκδοτικού οίκου Κοντύλι, που απευθύνεται σε επισκέπτες της χώρας μας και κατά συνέπεια, πρόκειται για αγγλόφωνη έκδοση. Στόχος, η παρουσίαση των βασικών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Πλην της ξενόγλωσσης προσπάθειας όμως, το ιδιαίτερο σε αυτή την έκδοση, είναι η ενσωμάτωση των εμπειριών της Όλγας Μπρέγιαννη, ως αναγνωρισμένη ξεναγός, που αφιέρωσε τη ζωή της στη φιλοξενία και ξενάγηση εκατομμυρίων επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Η Αθήνα, η Κόρινθος, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Ολυμπία, οι Δελφοί, ο Μαραθώνας και το Σούνιο «ζωντανεύουν» με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό που διαφοροποιεί το βιβλίο από τους υπόλοιπους οδηγούς είναι η εστίαση σε λεπτομέρειες που ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει μόνο μέσα από την παρακολούθηση των ξεναγήσεων ενός έμπειρου επαγγελματία. Το βιβλίο σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Από τον Πρόλογο του βιβλίου:

«…Greece is a small country. Its surface is 131.000 m2.In other words, it equals of ¼ of France or the stateof Alabama in the USA. The Greek nobelist poetGeorge Seferis said that on the 6th day of creationGod was holding in his hand some earth and pebblesand, without knowing where to cast them,threw them in the Aegean Sea and that’s howGreece and its 3.000 islands were created…»

[…η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα. Η επιφάνεια της αντιστοιχεί σε 131.000 m2. Με άλλα λόγια, ισούται με το ¼ της Γαλλίας ή την πολιτεία της Αλαμπάμα στις Η.Π.Α. Ο Έλληνας νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, είπε ότι την 6η ημέρα της δημιουργίας ο Θεός κρατούσε στο χέρι του λίγο χώμα, βότσαλα και άμμο, και χωρίς να γνωρίζει που να τα ρίξει, τα πέταξε στο Αιγαίο Πέλαγος κι έτσι ήταν που δημιουργήθηκε η Ελλάδα και τα 3.000 της νησιά…]

Greece The Land of Gods / 7 Guides in one
Όλγα Μπρέγιαννη

Εκδόσεις Κοντύλι
Μετάφραση: Όλγα Μπρέγιαννη
Δημιουργική επιμέλεια: Δημήτρης Παντελής
Μέγεθος:12 Χ 18,5
Σελίδες:152
ISBN: 9789609661096
Έτος έκδοσης: 2012 Αύγουστος
Τιμή: €15,00


Η Όλγα Μπρεγιάννη γεννήθηκε τα 1953 στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να μαθαίνει αγγλικά από τα έξι της χρόνια και φοίτησε στο γαλλικό σχολείο ‘Ουρσουλίνες’.

Πέρασε ένα χρόνο στη Λωζάνη της Ελβετίας, στο ‘Eurocentres’ και στο ‘Bell School of Languages’ για να αναπτύξει τις γνώσεις της στις ξένες γλώσσες.

Από το 1975 έως το 1979 σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού και εργάστηκε 37 χρόνια ως ξεναγός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταπολεμήστε τη μούχλα
Επόμενο άρθροΉταν ένας γάιδαρος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ