Αρχική Ειδήσεις Ε.Ε: Προγράμματα Χρηματοδοτούμενης Έρευνας για το Περιβάλλον

Ε.Ε: Προγράμματα Χρηματοδοτούμενης Έρευνας για το Περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Με στόχο να καταστήσει την Ευρώπη ένα καλύτερο μέρος να ζει και να εργάζεται κανείς, να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κοινωνικές προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την καινοτομία μέσω της χρηματοδοτούμενης έρευνας σε όλη την Ευρώπη.

Το newsletter “Innovation Europe” δίνει παραδείγματα της επιτυχίας των ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και αναδεικνύει την αξία της καινοτομίας στην Ευρώπη. Το “Innovation Europe” ενημερώνει επίσης για επερχόμενες εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστούν ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Ενότητα Περιβάλλον

Ποια είναι η επίπτωση της κλιματικής αλλαγές στον ωκεανό;

Οι θαλάσσιοι πόροι είναι κι αυτοί αντικείμενο έρευνας όσον αφορά στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ υποστηρίζει προγράμματα που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση των μελλοντικών επιπτώσεων πάνω σε αυτό το θέμα.

• Το πρόγραμμα ICE2SEA μετρά, εντοπίζει και προβλέπει τις δυνητικές επιπτώσεις του λιώσιμου των πάγων (παγετώνων, πολικών παγετώνων και επιστρωμάτων πάγου) στο επίπεδο της στάθμης της θάλασσας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην Ευρώπη να προετοιμαστεί για την αλλαγή της στάθμης της θάλασσας. Στις 15 Μαΐου επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα της ΕΕ συναντήθηκαν στο Λονδίνο για να συζήτησαν τα ευρήματα τεσσάρων ετών έρευνας.

• Η ποιότητα του αέρα στο επίκεντρο του Green Week

Το συνέδριο Green Week 2013 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 2-7 Ιουνίου με θέμα «Καθαρότερος αέρας για όλους» και θα φέρει κοντά διεθνή μέλη από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς και ΜΜΕ για συζητήσεις και workshops. Κατά τη διάρκεια του «Έτους του Αέρα», το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα PEGASOS, που αποτελείται από ένα αερόστατο που πετά πάνω από την Ευρώπη, διερευνά πώς η ποιότητα του αέρα μπορεί να επηρεάζει την κλιματική αλλαγή: μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πτήσεων του εδώ.

• Το πρόγραμμα THOR ερευνά τη δυναμική της κυκλοφορίας του Ατλαντικού Ωκεανού για την καλύτερη πρόβλεψη των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

• Το πρόγραμμα NACLIM διερευνά και προσδιορίζει την προβλεψιμότητα της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας και της κατανομής των πάγων στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, επιτρέποντας έτσι στους ερευνητές να προβλέπουν τον τρόπο αποκόλλησης τους καθώς επίσης τις θερμοκρασίες και τους ανέμους σε όλη την Ευρώπη.

Διαφήμιση