Αρχική Ειδήσεις Δοκίμασε κι εσύ ένα Τρίαθλο, μπορείς!

Δοκίμασε κι εσύ ένα Τρίαθλο, μπορείς!

0
Διαφήμιση

Το Τρίαθλο είναι ένα ταχύτατα αναπτυσόμενο άθλημα παγκοσμίως. Όλοι μας το έχουμε κάνει από μικροί, αλήθεια ποιος δεν έχει κολυμπήσει στις υπέροχες παραλίες μας, ποιος δεν έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα με το ποδήλατο του και ποιος δεν έχει τρέξει σε κάποιο στάδιο ή άλσος;

Τι είναι όμως το Τρίαθλο; Η λέξη προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά, το συνθετικό τρία και τη λέξη άθλος, αποτελείται από τρία αθλήματα με την εξής σειρά, κολύμβηση, ποδηλασία και τέλος τρέξιμο.

Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα ενός μόνο αθλήματος, είναι ιδανικό για εκγύμναση όλου του σώματος, λόγω της κολύμβησης έχει τους λιγότερους τραυματισμούς από οποιοδήποτε άλλο άθλημα.Η ποικιλία αυτή των αθλημάτων το κάνει να είναι πολύ ενδιαφέρον, να μη γίνεται μονότονο και βαρετό.

Το Τρίαθλο είναι για όλες τις ηλικίες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ο μέσος όρος που ασχολούνται με το Τρίαθλο παγκοσμίως είναι τα 42 χρόνια.

Το εισαγωγικό Τρίαθλο είναι το λεγόμενο sprint distance το οποίο είναι 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Το Ολυμπιακό έχει τις διπλάσιες αποστάσεις ενώ υπάρχουν κι αγώνες μεγαλύτερων αποστάσεων με διάφορες ονομασίες όπως Half Ironman, Ironman.

Βάλτε κι εσείς στόχο να τερματίσετε ένα Τρίαθλο, ανεξάρτητα από το χρόνο που θα κάνετε η ικανοποίηση και το συναίσθημα υπερηφάνειας που θα νοιώσετε θα είναι μοναδικά! Το Τρίαθλο είναι μια πρόκληση για τον κάθε ένα ξεχωριστά, ενώ η κοινωνικότητα που διακρίνει τους Τριαθλητές είναι μοναδική.

Γιατί αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή

Τι χρειάζεστε; Μαγιό, γυαλάκια κολύμβησης, ένα ποδήλατο, κράνος ποδηλαάτου για την ασφάλεια μας, παπούτσια τρεξίματος και καλό θα ήταν κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του Γλαύκος Τρίαθλο 29-30 Ιουνίου, με υπέροχες παραθαλάσσιες διαδρομές στην όμορφη Κάρυστο με 3 αποστάσεις, παιδική, Σπριντ 750 μέτρα κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο και 5 τρέξιμο κι Ολυμπιακή 1500 μ ,40 χλμ, 10 χλμ αντίστοιχα.

Θα υπάρχουν κατηγορίες για παιδιά, άνδρες, γυναίκες καθώς κι ομάδες σκυταλοδρομίας.

Μπορεί κάποιος να μην είναι καλός στο κολύμπι ή να μην ξέρει όπως και στο ποδήλατο, δίνεται η δυνατότητα σε μία παρέα να μοιραστεί τα αθλήματα.

Σας περιμένουμε όλους για μία αξέχαστη τριαθλητική εμπειρία!

Θωμάς Δημήτρης, Γυμναστής, Ιδιοκτήτης Δήμητρας Γαία

Διαφήμιση