Αρχική Ειδήσεις Birdrace: 10ος Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

Birdrace: 10ος Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

0
Διαφήμιση

Διασχίζοντας λόφους, βουνά, άλση, πάρκα και αδόμητους χώρους, οι συμμετέχοντες του 10ου Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, Birdrace, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, τόσο του διαγωνίζεσθε, όσο και τις ακώλυτης επαφής με τη φύση. Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει τον αγώνα στη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Σέιχ Σου και σε κομμάτι του όρους Χορτιάτη, με σημείο τερματισμού το Ρέμα Πυλαίας.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής, ορισμένη στο πλαίσιο αγώνα, ακόμα και στους πράσινους χώρους γύρω και εντός πόλης, παρατηρώντας και καταγράφοντας τα πουλιά της περιοχής, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να παρατηρήσουν και μερικά από τα μεταναστευτικά πουλιά που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι νέοι παρατηρητές, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους κοντά σε έμπειρους ομαδάρχες.

Φθάνοντας στο ενδιαφέρον κομμάτι, νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος με αναμνηστικά κύπελλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι φυσικές περιοχές στις μεγαλουπόλεις έχουν πλέον περιοριστεί, σε κάποιες «γωνιές» η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να «επιβιώνει», αλλά και να αναπτύσσεται όπως παλιά. Σε αντίθεση λοιπόν, με υδροβιότοπους που μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό, οι φετινή διεξαγωγή παρουσιάζει και επιπρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε με ουσιαστικό τρόπο την ευρύτερη γειτονιά μας.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής, επικοινωνείτε με το γραφείο της Ορνιθολογικής στη Θεσσαλονίκη στο τηλ/fax: 2310 244245 ή στο email:  thess@ornithologiki.gr, μιλώντας με την Ελένη Βορδογιάννη.

Διαφήμιση