Αρχική Ειδήσεις Alter Summit: Εναλλακτική Σύνοδος Ευρωπαϊκών Κινημάτων

Alter Summit: Εναλλακτική Σύνοδος Ευρωπαϊκών Κινημάτων

0
Διαφήμιση

Στις 7 και 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της Εναλλακτικής Συνόδου των Ευρωπαϊκών Κινημάτων – «ALTER SUMMIT», στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Η πρωτοβουλία για τη σύγκληση της Συνόδου ανήκει σε πολλά ευρωπαϊκά συνδικάτα και κινήματα. Η Εναλλακτική Σύνοδος είναι μια δικτύωση ευρωπαϊκών κινημάτων για την αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό και τις επιπτώσεις του στον κόσμο της εργασίας και στις κοινωνίες.

Οι διαδικασίες του Alter Summit, ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2012 στη Φλορεντία, από 24 ευρωπαϊκές προσωπικότητες, 76 εθνικούς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς και 11 ερευνητικά δίκτυα. Πρόκειται για μία αυτο-χρηματοδοτούμενη κινητοποίηση, από τα μέλη και τους υποστηρικτές της, που στόχο έχει να φέρει κοντά και κατά συνέπεια σε συνεργασία, οργανισμους και κινήματα από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να εργασθούν προς τον κοινό στόχο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα επιλέχθηκε συμβολικά, ως τόπος της εναλλακτικής συνάντησης κορυφής, αφού είναι η χώρα που έχει πληγεί ίσως περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας και τις αυτο-αποκαλούμενες πολιτικές ανταγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα τίνει να διαμορφώνεται ως ένας τόπος αντίστασης στη φτώχεια μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συνοχής των πολιτών και την αδιάκοπη μάχη για εναλλακτικές λύσεις.

“Θέλουμε να βελτιωθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και να υπερασπισθούμε το λαό, όχι τις τράπεζες, εταιρείες, και τους κύριους μετόχους τους. Αυτό απαιτεί άλλες πολιτικές, πράγμα που σημαίνει, επίσης, να επανεξεταστούν οι θεσμοί και συνθήκες, όχι προς την κατεύθυνση της σκλήρυνσης των κυρώσεων από μέρους του νεοφιλελευθερισμού, αλλά για την ανάκτηση της δημοκρατίας. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Αυτό που λείπει σήμερα είναι ένας συσχετισμός δυνάμεων για να εφαρμόσουν εναλλακτικές λύσεις και να αναπτυχθούν πολιτικές διαδικασίες, προκειμένου να επανέλθει το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο δρόμο της δημοκρατίας, της κοινωνικής και οικολογικής προόδου. Η εναλλακτική σύνοδος κορυφής την οποία καλούμε θα είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη των στόχων αυτών.”

Διάφορα δρώμενα θα λάβουν μέρος έξω από το ΟΑΚΑ, θα υπάρχουν stands, καντίνες με σνάκ και επιλογές για φαγητό και ποτά. Η συμμετοχή εγγραφής κοστίζει 5 €. Ενώ, μπορείτε να προσφέρετε δωρεά ενίσχυσης των στόχων έως 10 €. Οποιοσδήποτε Φορέας, Οργανισμός, ΜΚΟ, μπορεί να ενοικιάσει stand έξω από το γήπεδο για τις 2 ημέρες, με 20 €.

Για περισσότερες πληροφορίες www.altersummit.eu

Διαφήμιση